עזרה לגבי "אינדקס גליקמי".

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/07/2004 | 17:55 | מאת: מור

שלום לכם :-) :-) :-) זאת אני מור. דבר ראשון כפי שציינתי, אני מאוד מרוצה מהעזרה הרבה שקיבלתי פה בפורום זה על קנדידה, שוב תודה. כל פעם מחדש אני מגלה ונעזרת בפורום זה, בדברים חדשים. הפעם אני מאוד נעזרת "באינדקס גליקמי" שלאחרונה קראתי עליו. נכנסתי לאתר של סכרתיים, ושם מצאתי את הפירוט של - GI. אך לא כל המוצרים האפשריים נימצאים שם, ויש כמה דברים שאני לא יודעת מה האינדקס הגליקמי שלהם. למשל: מלפפונים, עגבניות, בצל, קישואים, סלרי, כוסמת, עוד. איך אפשר לדעת את ה- GI, למוצרים שאינם רשומים ברשימה? קצת בלבל אותי בהתחלה, אך התחלתי להסתדר. דבר אחד אני עדיין מנסה להבין. למשל, יש טבלה ובו רשום האינדקס הגליקמי יחסית ללחם, ויחסית לגלוקוז. לדוגמא השוואה לבחירה של ה- GI: תפוח: ללחם- 54, לגלוקוז-38. אז למה אני אמורה להתייחס? (כשיש קנדידה). אני הבנתי שה-GI עוזר מאוד מבחינת רמות הסוכרים בדם לאחר אכילת פחמימות וסוכרים ושאר הדברים. קראתי בקפידה על החומר הזה, וניראה לי שזוהי הדרך בה המשיך לכל אורך השנים, ובצורה זו הצליח לאזן את רמות הסוכר שלי, כך שהקנדידה לא תתפרץ שוב וגם בריאותי תישאר תקינה. אני מאוד מקפידה על תזונתי, יותר מאיי פעם. אך לשם שינוי אני אוכלת אוכל בריא, ולא ז'אנק פוד. בשל כך אני מרגישה כל כך "קלילה" בקיבה לאחר ארוחה טובה ובריאה, ולאומת ארוחות "כבדות" ולא בריאות כמו לפני דיאטה זו. גם קניתי קינמון ואני מכינה ממנו תה ומוסיפה מיץ לימון סחוט. הבנתי שהקינמון הוא תבלין חזק וארומטי, ולאחר שתייתו או הוספתו לאוכל הוא נותן הרגשת סובה ואין רצון ותשוקה לסוכרים (לפחמימות מיותרים). אני שותה כמה פעמים ביום מזה. וגם אני מוסיפה לביו תפוח חתוך וקינמון- זה פשוט נהדר יותר מפחמימות המיותרות והמזיקות. אני כל כך שמחה שיש כזו אינפורמציה דרך האינטרנט, שיכולה לעזור ולתרום לנו הסובלים מבעיות בריאותיות. חיי השתנו לגמרי בתקופה כה קצרה, ואני כל הזמן שקועה באייך לשפר את בריאותי ותזונתי. (כמובן על פי העזרה שאני מקבלת פה בפורום). אודה לכם מאוד אם תסבירו לי לגבי ה- GI, לפי מה אני צריכה לבדוק (לפי יחס הלחם, או לפי יחס הגלוקוז?). בכבוד רב, מור :-) :-) :-)

לקריאה נוספת והעמקה
03/07/2004 | 20:02 | מאת: לילך נהרי

מור שלום המון תודה על המחמאות הרבות. אנחנו תמיד שמחות מאוד לעזור. לגבי שאלותייך - אין אינפורמציה לגבי כל המוצרים ומה האינדקס הגליקמי שלהם, אבל בגדול - לירקות יש אינדקס גליקמי נמוך למעט תוח אדמה, סלק וגזר לבן. לקטניות יש אינדקס גליקמי נמוך למעט פול. לפירות אינדקס גליקמי גבוה למעט פירות הדר, פתוח עץ, משמש, אפרסק, דבדבנים. הבעיה היא הדגנים - הדגן המומלץ ביותר זה גריסים, ואחריו (כמה מפתיע!) פסטה. ארז, גם מלא , קצת בעייתי, אבל בשבילך מומלץ (המלא כמובן). דגנים כמו כסמת וקינואה אינני יודעת את ערכיהם. אני ממליצה לך להמשיך ולחפש באינטרנט לגבי ערכי אינדקס גליקמי, אני בטוחה שתמצאי רשימות יותר מפורטות. לגבי ההשוואה שין סכר ללחם - כדי לתת ערך לאינדקס הגליקמי צריך להשוות למזון מסוים. אני עובדת לפי ערך הסכר וההמלצה שלי לא לאכול מזון שהאינדקס הגליקמי שלו מעל 60. יום טוב

03/07/2004 | 22:49 | מאת: מור

03/07/2004 | 21:11 | מאת: יעל

אני רואה שאת לא זזה מהפורום הזה !

03/07/2004 | 22:46 | מאת: מור

מנהל פורום נטורופתיה