***דחוף***אבקת מרק עוף -בקנדידה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/06/2004 | 12:34 | מאת: שירן

היי, אני מודאגת מאוד בשל דיאטת קנדידה וגינלית שיש לי. הכנתי מרק ירקות, ולהמלחה הוספתי אבקת מרק עוף של קנור. כאשר נזכרתי שאסור מספר דברים בקידידה. קראתי את הרכיבים על אבקת המרק וכך כתוב: רכיבים: מלח, מחזק טעם (מנוסודיום גלוטמט), סוכר, עמילן תפו"א, ירקות מיובשים (בצל, פטרוזליה, סלרי), שמן צמחי (מוקשה), בשר עוף, חומרי טעם וריח, מונע התגיישות (E551 ), צבע מאכל טבעי (כורכום), מעכבי חימצון (בוטליטיד הידרוקסיאניזול, E310,E330). ללא צבע מאכל מלאכותי, ללא חומר משמר. האם מותר להמליח בעזרת אבקת מרק זו את המרק שהכנתי? אילו מחומרים מרכיבים אילו אוסרים בקנדידה? מודאגת, שירן

לקריאה נוספת והעמקה
12/06/2004 | 14:29 | מאת: עוז

ואל תשכחי ,רומא לא נבנתה ביום אחד. מתוך "לסבל יש כנפיים,שיעוף" הרבה בריאות

12/06/2004 | 18:35 | מאת: לילך נהרי

וזאת בגלל כל החומרים המשמרים, מונעי החימצון למיניהם. יש אבקות מרק המכילות גם צבעי מאכל כגון טטרזין. בכלל - עדיף להמנע מאבקות מרק - הם פשוט לא טעימות! במקום זה השתמשי בתבלינים כגון כרכם, פפריקה, חוואיג' למרק, קארי, כמון וצמחי תבלין כגון פטרוזיליה, כוסברה ועוד...אני מאוד אוהבת לתבל ברוטב סויה ומיסו. בתאבון!

13/06/2004 | 21:48 | מאת: רויטל ברמן

הי שירן. פירטת את מרכיבי אבקת המרק, אני מזכירה: רכיבים: מלח, מחזק טעם (מנוסודיום גלוטמט), סוכר, עמילן תפו"א, ירקות מיובשים (בצל, פטרוזליה, סלרי), שמן צמחי (מוקשה), בשר עוף, חומרי טעם וריח, מונע התגיישות (E551 ), צבע מאכל טבעי (כורכום), מעכבי חימצון (בוטליטיד הידרוקסיאניזול, E310,E330). ללא צבע מאכל מלאכותי, ללא חומר משמר. האם רק לרשום את הרכיבים האלה לא עשה לך חשק לא לגעת בזה יותר לעולם ? זה ממש רעל... תתבלי מרק ומזון מבושל כמו שרשמה לילך, עם סלרי ופטרוזייה טריים, חוואיג' למרק וכורכום, כמון ופלפל, הרבה ירקות שורש חתוכים... בתאבון.

13/06/2004 | 22:51 | מאת: שירן

היי, תודה על תשובתך/ם, האמת בלי שום קשר לקנדידה, כל החומרים המזוייפים האלה גורמים לי לפחד יותר. הרי לגוף נכנס כל ה"חרא" הזה (סליחה על הביטוי), והורס את מערכת העיקול והמעיים. לרגע לא חשבתי על זה, אך מאז שאני לצערי עם החיידק הנורא שלי, קנדידה, וכותבת פה בפורום... אני מבינה לאיזה בור הכניסו אותנו המשווקים שעושים "חינגות ובולשיט" על חשבונינו ועל בריאותינו. מאותו יום שגיליתי שיש לי קנדידה, אני לא רק בודקת על מוצרים מהם הקלוריות, אלא ממה הם מורכבים ומאיזה דברים להישמר. בחיים שלי לא בדקתי מוצרים כמו היום, ורק עכשיו נפל לי האסימון, והבנתי מאיפוא יכולים להגיע לנו מחלות בקיבה, במעיים, בעור, ובכל מקום אחר בגוף. הרעלים שישנם במוצרים הלא טיבעיים הורסים לנו את הגוף, את הנפש, ובגלל כל זה אני סובלת מקנדידה נוראית ואכזרית. לא רוצה יותר דברים טפלים אילו בחיים שלי, החיים שלי יותר חשובים מכל שאר החומרים המזוייפים שמוכרים לנו בשוק. מהיום רק אוכל בריא. תודה לכם, ועל עזרתכם, ועל שפתחתם לי את העיניים. שירן

מנהל פורום נטורופתיה