עוד שאלה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/06/2004 | 16:33 | מאת: אלמוג

היי זה שוב אני, מעניין אותי לדעת, למה בעצם אסור מוצרי חלב בדיאטת קנדידה? בעצם אנו מחסירים סידן לגוף. וגם לגביי סוכרים שמחסירים מגופינו למשך הרבה חודשים ובשל כך יורד הסוכר. כלומר ירידת סוכר יכולה לגרום לבעיות בריאותיות? אוף כמה שאלות יש לי, נו מה לעשות שאני בדיאטה שכזאת! ביי, אלמוג

לקריאה נוספת והעמקה
09/06/2004 | 21:40 | מאת: רויטל ברמן

לגבי הסידן ראה תשובתי הקודמת. מאזן סידן תלוי בהרבה גורמים ונמצא בהרבה מזונות: ירקות ירוקים, שומשום וטחינה מלאה, סרדינים, מוצרי חלב (מהסוג המותר לך)... אין מה לדאוג לבריחת סידן כל עוד שומרים על תזונה דלה במלח, סוכר וקפאין ולא מפריזים בחלבונים (כאשר אמורים לצרוך ביום 0.8 ג' חלבון לכל ק"ג שרירי (!) של הגוף, שזה בדר"כ לא יותר מ - 50 ג' ליום... אם מתאמנים ממש אז קצת יותר - 1.3 ג' לכל ק"ג שריר). פעילות גופנית אל מול משקל גבוה (משקולות או הרמה כנגד משקל הגוף, הליכה וריצה וכד'...) גורמת לגוף לספוג יותר סידן מהתזונה ולאבד פחות בשתן, כמו גם לבנות את העצם חזקה יותר כתגובה לצורך שהתעורר. הבעיה עם מוצרי חלב בדיאטה "הורגת קנדידה" היא שהם מכילים לקטוז, שזה בעצם דו-סוכר (הנותן לחלב את מתיקותו). הסוכר כידוע לך הוא חברו הטוב של הפטרייה ומה שנותן לה את "הכוח לצמוח". לגבי "מחסור בסוכרים", הרשה לי לצחוק. פחמימות יש בכל ארז/פסטה/לחם/בקטניות/בגריסי פנינה ובכל דבר. בתזונתך יש די והותר סוכר ע"מ להחזיק אותך בלי להחזיק את הפטרייה, ואם יחסר לך הגוף פשוט יפרק את מאגרי הגליקוגן/שומן/חלבון המיותרים שלך וישיג את צורכו. לפטרייה אין את הלוקסוס הזה... תחזיק מעמד.

מנהל פורום נטורופתיה