עוגת גבינה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב ביתי בת 2.8 רגישה לחלב (לחלבון החלב) ולכן ניזונה מתחליפי סוייה. האם אפשר לקבל מתכון לעוגת גבינה מגבינת סוייה. אני קונה את הגבינה הרכה של צוריאל. 2. מהיכן אוכל לספק לביתי סידן (שותה פעמים ביום תחליף חלב איזומיל 180 מ"ל) ופעם ביום מעדן אלפרו . לא אוהבת את הגבינות והחלב. בנוסף שמעתי על עניין ההורמונים בחלב הסוייה ולכן אנני רוצה להפריז..... בברכה
הי שלומית, עוגת גבינת טופו": http://www.tofu.com/rec15/recipe1.html ובכלל, יש לי כמה קישורים בשבילך לאתרים עם מתכונים טעימים: http://naturemed.co.il/hc_de.html http://www.tofu.com/recipes.html - שם יש מתכוני טופו נחמדים אבל באנגלית. בנוסף אני מנצלת את השאלה לומר שהגיע הזמן להפסיק כבר את תחליף החלב (!!!!). הוא בכ"ז מוצר תעשייתי ויש להחליפו במזון רגיל. דבר נוסף הוא שעלייך לבדוק שהילדה לא אלרגית לסויה (זה אופייני יותר דווקא אצל ילדים שאלרגיים לחלב, כנראה שיש להם פשוט נטייה לאלרגיות). עשי זאת ע"י מתן סויה יום יום למשך כשבוע תוך כדי השגחה על הילדה. אם מופיעה תפרחת, גרד, פצעים, תופעות במערכת הנשימה (עיטושים, נזלת, ליחה...), בעיות עיכול - כנראה שיש רגישות. בתאבון.
שלום רב תודה על תשובתך. עד גל שנה ביתי ניזונה מנוטרמיגן. ולאחר גיל שנה התחלתי עם הסוייה ולא היו הקאות כמו עם חלב פרה הבעייה הינה שכאשר היא אוכלת גבינת סוייה (זהה לטופו?) של צוריאל יש לה אדום מסביב לפה. הפסקתי עם הגבינה...אבל אין הקאות וכו'. אגב, הדבר לא קורה עם מעדנים מתוקים ועם האיזומיל. האם לדעתך הדבר מצביע על איזשהיא אלרגיה "פנימית"? ולכן להפסיק עם סוייה בברכה