שאלות שונות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, אני נוהגת לבשל מזון בביתי לכל השבוע ולאכול בשעות הצהרים בעבודה. במקום עבודתי ישנו אך ורק תנור מיקרוגל, אך אינני נוהגת לאכול מזון שחומם במיקרוגל, אי לכך, האופציה היחידה היא להוציא את המזון המבושל מהמקרר שעה לפני הארוחה..האם בכ"ז חיוני לחמם את האוכל בטרם אכילתו? שאלה נוספת, ידוע לי שלא רצוי לערבב בארוחה פחמימות ופירות, מה בכ"ז ניתן לאכול בנוסף לפירות מלבד יוגורט על מנת להוריד את הערך הגליקמי? ודבר אחרון, אשמח לקבל מתכון פשוט להכנת אפונה (מחנות טבע ולא סנפרוסט). תודה, אורית
הי אורית, אז ככה: 1. אני מאוד שמחה ששאלת את השאלה: אין כל צורך לחמם מזון מעל לטמפ' חדר לפני אכילתו ! אכילת מזון חם או קר היא רק הרגל והיא לא מומלצת לא לשיניים, לא לחניכיים ולא למערכת העיכול. מזון בטמפ' חדר הוא העדיף בכל מקרה. אם בכל זאת את מרגישה צורך וחשק לאכל את האוכל יותר חם ויש לך רק מיקרוגל אז תחממי אותו מעט מאוד, שיהיה חמים ולא יותר מזה. הטעות הכי גדולה היא לחמם אוכל במיקרוגל לטמפ' שורפות ואז לחכות שיצטנן. זה גם גורם לאובדן כל הערך התזונתי שלו, לייצור חומרים מזיקים מחימום עודף של האוכל ומגלי המיקרו ובכל מקרה מקררים אותו אח"כ (זה די דומה להכנסת 3 כפיות סוכר לתה בלי לערבב, שלא יהיה מתוק מידי). 2. את הפירות אפשר וכדאי לאכל לבד, כל פעם פרי אחד עם הקליפה. אופציה נוספת זה כאמור עם יוגורט. אפשר למרוח עליהם מעט חמאת שומשום (טחינה מלאה גולמית) או שקדייה - טעים ומשמין. אפשר לאכל אותם עם אגוזים, שקדים או בכ"ז עם גרנולה או דייסת שיבולת שועל (זה לא נורא למרות הערבוב עם פחמימות). מה שחשוב הוא להמנע מאכילת פירות כקינוח לארוחה כבדה אשר הולכת לשבת בקיבה הרבה זמן. ארוחה בשרית למשל. זה גורם להתססת האוכל. 3. לגבי האפונה, את מתכוונת לאפונת גינה (כמו בקופסאות שימורים או בסנפרוסט - זה ירק) או לאפונה יבשה שהיא קטנייה ? -אם הכוונה לאפונה יבשה אזי זו זקוקה לבישול ארוך ומתאימה בעיקר במרקים או כמחית אפונים (בישול ארוך ואחר השרייה והחלפת נוזלי ההשרייה, ואח"כ מעיכת האפונים הרכות ותיבול כמו פירה). -אם הכוונה לאפונת גינה אזי בישול במים עם דגן מלא (אורז מלא, גריסי פנינה, קינואה, כוסמת...) יוצא נהדר. בזמן בישול הדגן האפונה מתרככת ומוסיפה הרבה. אופצייה נוספת היא הקפצתם עם הרבה בצל ירוק מרוכך (טעים) או אפילו בישולם ותיבולם לפי הטעם כתוספת בפני עצמה. בתאבון.
הי אורית, אז ככה: 1. אני מאוד שמחה ששאלת את השאלה: אין כל צורך לחמם מזון מעל לטמפ' חדר לפני אכילתו ! אכילת מזון חם או קר היא רק הרגל והיא לא מומלצת לא לשיניים, לא לחניכיים ולא למערכת העיכול. מזון בטמפ' חדר הוא העדיף בכל מקרה. אם בכל זאת את מרגישה צורך וחשק לאכל את האוכל יותר חם ויש לך רק מיקרוגל אז תחממי אותו מעט מאוד, שיהיה חמים ולא יותר מזה. הטעות הכי גדולה היא לחמם אוכל במיקרוגל לטמפ' שורפות ואז לחכות שיצטנן. זה גם גורם לאובדן כל הערך התזונתי שלו, לייצור חומרים מזיקים מחימום עודף של האוכל ומגלי המיקרו ובכל מקרה מקררים אותו אח"כ (זה די דומה להכנסת 3 כפיות סוכר לתה בלי לערבב, שלא יהיה מתוק מידי). 2. את הפירות אפשר וכדאי לאכל לבד, כל פעם פרי אחד עם הקליפה. אופציה נוספת זה כאמור עם יוגורט. אפשר למרוח עליהם מעט חמאת שומשום (טחינה מלאה גולמית) או שקדייה - טעים ומשמין. אפשר לאכל אותם עם אגוזים, שקדים או בכ"ז עם גרנולה או דייסת שיבולת שועל (זה לא נורא למרות הערבוב עם פחמימות). מה שחשוב הוא להמנע מאכילת פירות כקינוח לארוחה כבדה אשר הולכת לשבת בקיבה הרבה זמן. ארוחה בשרית למשל. זה גורם להתססת האוכל. 3. לגבי האפונה, את מתכוונת לאפונת גינה (כמו בקופסאות שימורים או בסנפרוסט - זה ירק) או לאפונה יבשה שהיא קטנייה ? -אם הכוונה לאפונה יבשה אזי זו זקוקה לבישול ארוך ומתאימה בעיקר במרקים או כמחית אפונים (בישול ארוך ואחר השרייה והחלפת נוזלי ההשרייה, ואח"כ מעיכת האפונים הרכות ותיבול כמו פירה). -אם הכוונה לאפונת גינה אזי בישול במים עם דגן מלא (אורז מלא, גריסי פנינה, קינואה, כוסמת...) יוצא נהדר. בזמן בישול הדגן האפונה מתרככת ומוסיפה הרבה. אופצייה נוספת היא הקפצתם עם הרבה בצל ירוק מרוכך (טעים) או אפילו בישולם ותיבולם לפי הטעם כתוספת בפני עצמה. בתאבון.