ארוחת צהריים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
אשמח לדעת , לפי דעתכן ולפי ראיית הנטורופטיה, מה מומלץ לאכול בארוחת צהריים והאם זה שונה אצל אדם מבוגר ואצל ילדים (מגיל 9 ומעלה) תודות
שלום נעמה, השאלה היא לא מה לאכל בארוחת צהריים אלא מה כדאי לאכל. נקודה. אם תעדיפי את לאכל סלט טונה בצהרים ואחר בערב - למה לא ? אם יהיה לך נוח לאכל בצהרים ארוחה חמה - בכיף. אחר יעדיף אותה בערב. וכו'... לגבי מה לאכל, הנה כמה אופציות קרות וחמות: 1. סלט ירקות גדול + סרדינים/טונה (במים)/אגוזי מלך/קוביות טופו/גרגרי חומוס מבושלים וכו'. תיבול של שמן זית כתית מעולה, מיץ לימון, שום ובצל... 2. סנדויץ' מלחם מלא או שיפון (אני מתה על הלחמים המשביעים והבריאים של הרדוף) עם סרדינים/טונה (במים)/טופו ורוטב סויה/ממרח טופו ביתי/סלט חומוס-טחינה-כרוב-חצילים ביתי/דבש וטחינה-שקדיה... 3. ארוחה חמה של דגן מלא מבושל (אורז מלא/קינואה/גריסי פנינה/גריסים/כוסמת/דוחן/פסטה מלאה או לא...), ירקות מבושלים/מאודים/אפויים/מוקפצים, דג או חזה/שוק/כרעיים עוף/הודו לאוכלי הבשר, קטניות מבושלים וכו'. אני אוהבת לעשות תבשיל אחד עם הכל (עצלנות וחוסר זמן) - אורז מלא מבושל עם קוביות ירקות או קטניות מבושלים מראש וכו'. עוד רעיונות ? לילדים בני 9 אותה תזונה בדיוק ! בתאבון.