אומגה 3

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/04/2004 | 22:08 | מאת: מיכל

שלום! לאחרונה שמעתי שכדאי לקחת אומגה 3 epa ו dha בגילי 60 מצד שני רמזו לי ששמן פשתן טרי יותר טוב. מה? עדיף האם בגילי אני זקוקה לאחד מהם ומהם היתרונות שלהם ? תודה מראש מיכל

לקריאה נוספת והעמקה
18/04/2004 | 07:09 | מאת: לילך נהרי

מיכל שלום אינני נוהגת להמליץ על תוסף זה או אחר בצורה גורפת רק בגלל גיל ומין, למעט אולי סידן לנשים בגיל המעבר. גם אומגה 3 וגם זרעי פשתן טחונים מכילים חומצות שומן חיוניות שחשובות מאוד לתפקודו התקין של הגוף. את אותם חומצות חיוניות תמצאי במזון בעלות נמוכה יותר בסביבה הטבעית שלהם עם ההנאה המרובה של האכילה. אין טעם להוציא כול חודש כסף על תוסף יקר "רק בגלל שהוא טוב". וזאת אני אומרת בהסתייגות - אינני יודעת אם יש לך מחלות כרוניות כולשהן שמצדיקות לקיחת תוסף, אינני יודעת איך תזונתך ואורח חייך - אם את עוסקת בפעילות גופנית, אם את מעשנת וכולי. אני הייתי בשלב הראשון מנסה להעשיר את התזונה ולתמוך באורח חיים בריא. לגבי היתרונות של כול אחד מהתוספים אני מציעה שתעשי חיפוש בפורום, יש ה-מ-ו-ן חומר על אומגה 3 וזרעי פשתן. מקווה שעניתי על שאלתך יום טוב

18/04/2004 | 19:30 | מאת: מיכל

18/04/2004 | 19:30 | מאת: מיכל

תודה לתשובתך ולהתראות רק בשמחות מיכל

28/04/2004 | 11:13 | מאת: רויטל ברמן

הי מיכל, אני לעומת לילך דווקא כן ממליצה כמעט באופן גורף (למעט מי שמקבל מדללי דם חזקים כגון קומאדין) לאכל כל יום 2-4 כפות של זרעי פשתן טחונים טרי (או טחונים טרי ומוחזקים במקפיא בכלי אטום) - עם יוגורט/חלב סויה וכו'. רק בריאות !!!!! כל טוב.

מנהל פורום נטורופתיה