טיגון
דיון מתוך פורום נטורופתיה
מה דעתכן על טיגון ? האם הוא פסול ולמה ? האם גם הקפצה בשמן טוב (שמן מכבישה קרה ) לא מומלצת ? האם טיגון לא ממושך ולא בחום גבוה הוא בסדר ? תודות
הי נעמה, טיגון מזיק מ -2 סיבות: 1. החום הגבוה מאוד אליו מגיע השמן בטיגון גורם לשינוי כימי בשמן - הוא נשרף ומתחמצן והופך לרווי ומזיק - גם אם השמן ההתחלתי הוא שמן צמחי כתית. ככל שהחום גבוה יותר והטיגון ממושך יותר (בייחוד במקומות מסחריים בו משתמשים בשמן שוב ושוב) הסכנה גדולה יותר. 2. הוא גורם לכל מזון לההפך לעתיר בשומן. שומן זה אחת הרעות בעולם השפע שלנו. מחקרים רבים מראים כי ככל שיש יותר שומן בתזונתנו כך עולים הסיכויים למחלות לב וכלי דם (התקפי לב, טרשת עורקים, שבץ), לסרטן ולסוכרת. הקפצה בשמן - בייחוד שמן צמחי כתית - היא מועדפת שוב מ - 2 סיבות: 1. בדר"כ בהקפצה משתמשים בפחות שמן ומערבבים דברים אחרים כגון רוטב סויה, מיץ לימון ותבלינים במקום. 2. זמן הטיגון קצר יותר ויש הרחקה של המחבת מן האש לצורך ההקפצה לאורך כל זמן הטיגון. בתאבון.