הבהרה לגבי אקנה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/03/2004 | 12:54 | מאת: מיכל

שלום לכן, אני בת 32 ושנים על גבי שנים סבלתי מאקנה, גם שימוש בגלולות עזר רק בארבע השנים הראשונות ובשנתיים הבאות האקנה חגגה. הפסקתי לקחת גלולות לפני ארבעה חודשים, שנה אני לא צורכת חלב (פרה או עיזים), גם לא חלב סויה שלהבנתי יכול להחמיר אקנה בשל הורמון צמחי, הורדתי סוכר לחלוטין, וגם חיטה. אני חייבת לציין כי פניי התנקו בצורה משמעותית!!! אולם בשבוע האחרון, חטאתי בכוס חלב סויה, סוכר ומולסה ועכשיו הנגעים מתחילים להופיע שוב! שאלתי: 1. האם תוך שבוע גופי "הזדהם" בשנית ומתחיל להגיב בפצעונים חדשים? 2. האם פשר הדבר שלעולם אצטרך להמנע ממזונות אלו?

לקריאה נוספת והעמקה
17/03/2004 | 13:24 | מאת: רויטל ברמן

שלום מיכל, קודם כל ברכותיי על הצלחתך וכל הכבוד על ההתמדה. הבעיה שאת מתארת ידועה מאוד וכואבת. משטר התזונה אשר איתו פנייך נקיים מרגיש כמו "מאסר עולם"... האמת המרה היא שיש אמנם אנשים אשר כל כך רגישים לסוכרים שהתגובה היא מיידית. לא בטוח שאם תשתי חלב סויה (לא ממותק - הביטי במרכיביו) ייצאו פצעים אם תשמרי על תזונה ללא סוכר - בדקי זאת. זה לא נכון לומר שגופך "הזדהם" אלא הסוכר הוא מזון עם מטבוליזם מהיר אשר מיד משפיע על רמות ההורמונים והסוכר ברקמות - ומכאן התגובה המהירה. יכול להיות שנטילת תוסף מזון כרום-פיקולינאט תסייע במשהו לרגישותך. גם ההומאופתיה טוענת להצלחה בשינוי דפוסי הגוף, אך מבחינה נטורופתית הפתרון הוא המנעות מהרכיבים אשר משפיעים עלייך לרעה, מתוך הנחה שאם יש תגובה עורית אזי יש גם שינויים פנימיים יותר המתחוללים בתגובה למזון הנ"ל - אשר הם סיבה חשובה יותר להמנע מן המזון הבעייתי. בדר"כ אם מחזיקים מעמד בתזונה אדוקה לאורך תקופה משמעותית (שנה למשל) יתחולל שינוי פנימי בהוייה של הגוף ואז ההנחה היא שהרגישות תרד. התמידי ושיהיה בהצלחה.

מנהל פורום נטורופתיה