לא נעים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
איזה מזונות גורמים ליותר גאזים ואילו מונעים אותם אם בכלל ? לאחרונה עברתי לתזונה בריאה יותר והגאזים הפכו למשהו בלתי נסבל ומפריע בחיי. תודות
הי נעמה, את מתארת מצב שכיח מאוד של מעיים אשר לא רגילות למזון מסויים - בעיקר מזון העשיר בסיסים תזונתיים, בקטניות (אפונים, עדשים, פול, שעועית, חומוס וכו') ובירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, צנון, צנונית, לפת, ברוקולי, קולורבי וכו') ופתאום נאלצות להתמודד איתו. לאחר תקופת הסתגלות (אשר אורכה תלוי במשתנים רבים, נניח חודש-חודשיים), באם אין לך בעיות עיכול מיוחדות, המצב ישתפר לבד משום שפלורת המעי תשתנה בהתאם לשינוי התזונתי (כעת על המעי לעכל יותר סיבים ולכם יהיו בו יותר חיידקים ידידותיים אשר גם ניזונים מן הסיבים ומתים בהעדרם, וגם עוזרים לעיכולם כמובן). במקביל את יכולה לשתות לאחר האוכל כפית קימל טחון עם חצי כוס מים או ללעוס חופן זרעי שומר - לקימל ושומר תכונה לספוח גזים. גם תוספת של פרוביוטיקה תעזור. אם הבעיה מחמירה או לא נעלמת ומלווה בעוד סמפטומים כדאי לעשות בדק בית נוסף. כל טוב.
האם יוגורט פרוביוטי אחד ביום מספיק אם לא על מה את ממליצה תודה