תוספי מזון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/02/2004 | 12:39 | מאת: מבולבלת

לאחרונה התפרסם מחקר הגורס כי לקיחת תוספי מזון דווקא עלולה להזיק ולא להפך בגלל ריכוז והפרדת המינרל/ויטמין בצורה מלאכותית. באותו מאמר נכתב גם כי עדיף לקחת בצורה הטבעית (וייצור קפסולה או גלולה איננה טבעית גם אם איננה כימית) כלומר כאשר החומר המיטיב נמצא עם יתר החומרים המרכיבים אותו והמסייעים בקליטתו ובספיגתו כי אין יודעים ממש מה בצמח/מזון מסויים עוזר ולעיתים בידוד אחד ממרכיביו דווקא גורעת. אם הבנתי נכון, אז למשל, אכילת זרעי פשתן היא טובה כי היא כולית ולקיחת קפסולות המכילות אומגה 3 למשל, שבודדו מתוך משהו איננה טובה. כמובן שהדבר גורם לבלבול ומבוכה כי למרות אכילה מסודרת וטובה יתכן מצב בו צריכים דווקא מרכיב מסוים יותר מן האחרים. אז להפסיק עם התוספות הספציפיות? מה עושים? בתודה המבולבלת.

לקריאה נוספת והעמקה
25/02/2004 | 17:48 | מאת: רויטל ברמן

שלום מבולבלת יקרה, בהחלט הגעת עם שאלתך למקום הנכון. לילך ואנוכי שתינו שייכות לזרם הנטורופתי אשר לא מצודד כלל ועיקר בלקיחת תוספי מזון כתחליף לתזונה בריאה ואורך חיים. הבנת יפה מאוד את הבעיה. תוספי מזון זה עדיין תוצרת אדם ולא הטבע, ולכן איננו מוצר מושלם ושלם. אומגה 3 זו דוגמא מובהקת. כולם ממליצים לצרוך אומגה-3 (כולל אנחנו כמובן) אבל כמוסות שמן דגים הן בעייתיות בגלל תכולה גבוהה של יוד, כספית ולפעמים חומרים רעילים שיש בדגים. שמן פשתן אינו מומלץ משום שאומגה 3 מטבעו נוטה להתחמצן ולכן מוצרים אשר השמן הופק מהם הם בעלי סיכון להיות מחומצנים - מה שהופך אותם למאוד לא בריאים. זרעי פשתן טחונים טרי הם הפתרון האידיאלי ועליו אנחנו ממליצות בכל הזדמנות. מסיבות אלה כדאי לאכל נכון, מה שאומר לאכל את כל המזונות העשירים בויטמינים ומינרלים כגון דגנים מלאים (עשירים בויטמיני B ואבץ), ירקות ופרות מגוונים (ירקות עליים ירוקים, ירקות כתומים, ירקות שורש, ירקות מצליבים, פלפלים, עגבניות וכו', פרות בכל הצבעים והמינים), קטניות, דגי ים וכו'. במקביל כדאי להמנע ממזונות לא בריאים - סוכרים, שומנים רוויים, מטוגנים, חטיפים וכו'. לעשות ספורט, לשתות הרבה מים, לשון טוב...לאהוב... עשי זאת ותשכחי מתוספים ! כל טוב.

מנהל פורום נטורופתיה