צבעי מאכל/משמר E

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/02/2004 | 11:06 | מאת: סיג

שלום רב, בכל אבקות המרק יש תוספים שמתחילים ב-E. איך עושים מרק שיהיה גם טעים בלי האבקות? האם יש חומרים עם E שלא מזיקים? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה
23/02/2004 | 17:15 | מאת: לילך נהרי

סיג שלום אין E שלא מזיק. השתמשי בתבלינים כגון כרכם, פפריקה, כמון, תבלי ברוטב סויה, מיסו, השתמשי בצמחי תבלין כגון אורגנו ובזיליקום. אני מציעה לקנות את הספר של זהורית שייחי "לבריאות" שם יש שפע מתכונים נהדרים ללא אבקות מרק. בהצלחה

23/02/2004 | 17:56 | מאת: רויטל ברמן

יוצא מרק נפלא אם מעשירים אותו בחבילות שלמות של פטרוזיליה, שמיר, כובסרה ועלי סלרי + ירקות שורש מתוקים (בטטה, גזר, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי, בצלים אדומים) + הרבה שום ומתבלים עם חוואיג' למרק (נהדר בעיני), כורכום, פפריקה מתוקה וכמון (אני מאוד אוהבת). אפשר להוסיף מיסו - לא כולם אוהבים את התוצאה. בקיצור אפשר להסתדר מצויין בלי אבקות. טיפ נוסף הוא להקפיץ את הירקות קודם במעט שמן זית.

23/02/2004 | 20:03 | מאת: רוית

סיג שלום יש בחנויות טבע אבקת מרק אורגנית להוספה למרקים ולתבשילים אחרים - מאוד מוצלח.

24/02/2004 | 06:12 | מאת: לילך נהרי

אולי מוצלח אבל לא מומלץ! מכיל שומן מוקשה והרבה נתרן, רצוי להמנע.

מנהל פורום נטורופתיה