עצירות .. בבקשה! הצילו!
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום! אני אוכלת המון (!) ירקות, שזיפים וסיבים, אך סובלת מאוד מאוד מעצירות, וחוששת להשתמש במשלשלים כדי לא להחמיר את הבעיה. השזיפים ויתר התרופות הביתיות לא עוזרות לי.. רציתי לדעת האם שימוש בנר גליצרין הוא ממכר? האם קוואקר הוא טוב לעצירות, או שמדובר במקור טוב לחלבון? ועוד דבר.. מהו הערך התזונתי של כף גרעיני חמניות? תודה!!!!!
דנה שלום קודם כול יש לעשות בירור מקיף מדוע את סובלת מעצירות, שהרי לפי מה שאת מתארת התזונה שלך עשירה בסיבים, ולכן לא אמורה להיות לך עצירות. יכולות להיות סיבות רבות לעצירות - תת פעילות בלוטת התריס, הפסקת עישון, חוסר שתיה, תסמונת המעי הרגיז, מתח או טראומה, חסימה במעיים, הריון, פחד מטחורים ועוד. כדי לברר מה המקרה שלך ולטפל לפיו, יש לערוך תשאול - כמה זמן את סובלת מעצירות, כמה פעמים בשבוע יש לך צואה, מה אופי הצואה (קשה\רכה\בגושים קטנים) האם יש עוד סמפטומים כגון גזים, נפיחות, כאבים, כאבי ראש, בת כמה את, האם עשית שינוי תזונתי לאחרונה. קווקאר טוב לעצירות וגם סובין משבולת שועל מצוין. זכרי שכשאת אוכלת מקורות עשירים בסיבים כגון סובים שבולת שועל את צריכה לשתות הרבה מים (8 כוסות ביום). גרעיני חמניות מכילות חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 6. יום טוב
תודה.. אני רק ב 21, לא עשיתי שינוי בתזונה שלי (המון זמן...), שותה הרבה. כבר 3 חודשים בערך שהתחלתי לסבול מעצירות,אבל לרוב זה הסתדר, עד השבוע האחרון. קראתי שסיבים ללא שמן לא עוזרים, ואכן פרט לבישול אני לא נוגעת בשמן מכל סוג שהוא. האם זה יכול להיות מקור הבעיה? האם גרעיני חמניות כמו שקראתי באמת עוזרים ועדיפים משמן זית? ושוב, תודה.