רעילות שמן זית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

31/01/2004 | 05:01 | מאת: דין

שמעתי ששמן זית הופך רעיל אחרי תקופה מסוימת שבוא הוא נמצא עם חומרים אחרים. כמה זמן אפשר להחזיק מרינדה של עגבניות מיובשות בשמן זית (הוכן בבית), או כל רוטב שיש בו גם שמן זית, ובכלל, האם הוא באמת הופך רעיל ומסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה
01/02/2004 | 10:26 | מאת: לילך נהרי

דין שלום שמן זית הופך לרעיל בחום מאוד גבוה ולכן לא מומלץ להשתמש בו בטיגון עמוק. כול שמן כשהוא עומד זמן רב בטמפרטורת החדר בסופו של דבר יעלה עובש ויתחמצן, התהליך קורה יותר מהר אם השמן עומד בחום כמו באור שמש. שמן הזית הוא הבטוח ביותר מבחינה זו מכיוון שהוא מכיל ויטמין E שהוא נוגד חימצון ומונע את תהליך ההתקלקלות, עד גבול מסוים כמובן. הכי יעיל זה להחזיק את שמן הזית, גם עם עגבניות מיובשות, במקרר וכך הוא יכול להשמר חודשים רבים. אני תמיד שמה שמן במקרר. חלק משמן הזית אני שמה בבקבוק קטן בחוץ לשימוש שוטף כי שמן הזית מתקשה בטמפרטורת המקרר ולוקח לו זמן להפשיר. יום טוב

02/02/2004 | 09:25 | מאת: דליה

האמנם יש בעיה בטיגון? ואני חשבתי שעדיף לטגן בשמן זית! - טיגון רגיל כזה על כיריים. מה זה 'טיגון עמוק' בכלל? או שלהפסיק טיגון בשמן זית בכלל ולעבור לקנולה?

מנהל פורום נטורופתיה