כבד אורגני.
דיון מתוך פורום נטורופתיה
בהמשך לשאלה ששאל אילן על הזנק שבכבד. אני אנמית ואוהבת מאוד כבד. האם בכבד אורגני אין את כל "הכולירות" שיש בכבד רגיל? ומה דעתכן על כבד עגל? קראתי שהוא מכיל ויטמין חיוני בשם בי-5, אכן? והאם בבשר הודו יש פי-3 יותר ברזל מאשר בבשר תרנגולת? ושאלה אחרונה, היכן באזור המרכז ניתן לרכוש עוף אורגני באיכות מעולה. והאם ההבדל במחיר גדול. תודה מראש.
הי יונה, 1. כבד אורגני עדיף בהרבה על לא אורגני, אך עדיין מכיל רעלים, פשוט מעצם טבעו של הכבד שמנקה רעלים... התקווה (כלומר זה לא בטוח) היא שבעל החיים ה"אורגני" אכן לא קיבל תרופות, מזון המכיל כימיקלים וכיוצ"ב וכך לכבד היה פחות רעלים לנקות. 2. כבד עגל לא אורגני הוא א-י-נ-ו מ-ו-מ-ל-ץ. פרות הן בעלי החיים המגודלים באופן המלאכותי ולא בריא ביותר - ללא פעילות גופנית כמעט, אוכלות שאריות בשר פרות מעובד (מכאן באה הפרה הצשוגעת, אגב), חיות באופן מנוון בתוך צרכיהן ולכן מקבלות הרבה אנטיביוטיקות (תנאי החיים הצפופים הם מרשם למחולת), מקבלות סטרואידים ע"מ לגדול יותר מהר - כדי שהענף יהיה עוד יותר רווחי וכו'. בטבע פרה היתה מסתובבת כל היום ומלחחת עשב - המרחק בין הפרה ההיא לזו שאנו אוכלים הוא שמיים וארץ. ויטמין B5 נמצא גם בדגנים מלאים, ירקות, אגוזים וכו'. 3. בבשר הודו אכן יש יותר ברזל. 4. יש באזור המרכז בזר אורגני בחנויות הטבע, למשל של "הרדוף". כל טוב.