קולסטרול טוב

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

07/12/2003 | 20:08 | מאת: לאו

באילו מזונות מצוי הקורסטרול הטוב?

לקריאה נוספת והעמקה
07/12/2003 | 22:22 | מאת: רויטל ברמן

שלום לאו, את הכולסטרול טוב (HDL) מייצר הגוף שלנו בעצמו ע"י הכבד. למעשה, גופנו מייצר לבד את רב הכולסטרול - טוב ורע, והיחס בינהם נקבע לפי "חומרי הגלם" באופן הבא: ככל שהרכב השומנים בתזונתך כולל באופן יחסי (!!!!!) י-ו-ת-ר שומנים בלתי-רוויים כגון שמן זית כתית מעולה (חומצת שומן אולאית), דגי ים צפוני וזרעי פשתן (אומגה-3), אבוקדו, אגוזי מלך, טחינה וכו' ו פ-ח-ו-ת שומנים רוויים כגון בשר, עוף, חמאה, שמנת, מוצרי חלב ומוצרי בשר, מרגרינה ושומן מוקשה כך ייווצר יותר כולסטרול טוב ופחות כולסטרול רע באופן יחסי. וכמובן ההפך. חשוב לצרוך מזונות עם ויטמין E (השומנים הבלתי רוויים שציינתי ושאר השמנים הצמחיים בכבישה קרה בלבד) משום שויטמין E מונע את התחמצנות הכולסטרול וכאן בעצם הנזק שלו. בכלל להורדת הכולסטרול חשוב לצרוך מעט שומנים (גם מהטובים לא להגזים), לעסוק בפעילות אירובית קלה יום-יום, לאכל הרבה ירקות ופרות נוגדי חימצון ולהפחית במזון מהחי. לבריאות.

מנהל פורום נטורופתיה