אלרגיה למזון
דיון מתוך פורום נטורופתיה
עם השנים גיליתי שמזונות רבים גורמים לי לתגובות לא נעימות, החל מאי נוחות ועד גזים, כאבי ראש, כאבי בטן, בחילה, צרבת וכו'. כיום אני צמחונית, נמנעת ממוצרי חלב, ירקות ממשפ' המצליבים, שום, עגבניות, תפ"א, פרי הדר, שוקולד, מזון מטוגן ומעובד, ובטח שכחתי עוד עוד כמה. חוצמזה אינני מעשנת ולא חולה באופן כללי. לאחרונה גיליתי שאפילו תפוח עץ חומצי לי מדי וגם לחם וחומוס עושים לי רע. היות ומגוון המזונות שאני צורכת מצטמצם, חשבתי שאולי אני אלרגית למזונות מסוימים. האם ישנה בדיקת אלרגיות שיכולה לאשר/לדחות זאת? ובכלל אם יש לך רעיון/פתרון אחר, מאוד אשמח לשמוע. תודה.
הי הדס, אלרגיה למזון היא תכונה אשר בד"כ מקורה הוא בחשיפה למזונות מסוימים בגיל הינקות כאשר מערכת העיכול לטא הייתה בשלה בנוסף לנטייה אישית. לנטורופתיה יש כמה דרכים להתמודד עם התופעה: 1. המנעות - מה שאת ממילא עושה. 2. תזונה היפואלרגנית יכולה להוריד את נטיית הגוף להגיב באלרגניות. הכוונה היא להמנעות משומן מהחי (בשר, ביצים ומוצרי חלב) - מה שאת גם כן ממילא עושה, וצריכה של חומצות שומן אומגה 3 הנמצאות בעיקר בדגי ים צפוני, זרעי פשתן טחונים טרי (את יכולה להוסיף לתזונתך על בסיס יומי) וירקות ירוקים. 3. ישנם תוספים מסוימים כגון קוורציטין ו - EPA אשר יכולים לעזור. אם את מעונינת לנסות למגר את האלרגיה לגמרי אולי שווה לך לנסות לפנות להומאופתיה או רפואה סינית ולהם יהיו פתרונות אחרים. בהצלחה וכל טוב.
אומגה 3 התחלתי לקחת, הומאופטיה לא עובדת עלי (פעמיים ניסיתי) ו"סינית" אני מחפשת בימים אלה. אשמח אם תוכלי לבאר לי מה הם התוספים שציינת: קוורציטין ו- epa ושוב, המון תודה על התשובה המפורטת.