שאלה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
האם חצילים בריאים ? וירקות חיים עדיפים על מבושלים ?
לקריאה נוספת והעמקה
הי עינת, חצילים זה בהחלט בריא, אלא אם כן את סובלת ממחלה ראומטית (פרקים) או רגישה ספציפית לחציל, בגלל שהחציל הוא ממשפחת הירקות הסולניים (ערקות המכילים אלקלואיד בשם סולנין שהוא רעיל והם נחשבים לסופחי סידן, הסולנין נחשב כגורם אלרגני מאוד משמעותי בראומטואיד ארטריטיס). עדיף לאכל שילוב של מזון טרי ומבושל - רצוי מאודה או מבושל קלות. יש יתרונות לכאן ולכאן והשילוב הוא מנצח. לבעלי מערכת עיכול רגישה עדיף לאכל מזון מאודה. ירקות כמו עגבנייה, גזר ובטטה למשל הוכחו כטובים יותר לאחר בישול, משום שהחומרים נוגדי החימצון והויטמינים בהם הופכים נגישים יותר לעיכול. כל טוב.