מחלת השימוטו
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום דר' יהודית לריה, אני סובלת ממחלת השימוטו. מאז שגיליתי שיש לי בעיה בבלוטת התריס הפרזתי באכילת דגים מסוגים שונים (כל יום מעט טונה או סרדינים, פעם בשבוע דג מטוגן), והרבה אצות ים מיובשות. בדיעבד מסתבר שרמת ה TSH שלי עלתה מאד,יחסית, למרות שהקפדתי לקחת כדורי אלטירוקסין. יש לי חשש שהיוד שבאצות ובדגים גרם לי רק נזק, היות ותת פעילות הבלוטה לא נגרמה ממחסור ביוד אלא בגלל שגופי מייצר נוגדנים לבלוטת התריס. מה דעתך? רציתי לשאול מה המרכיב שקיים במזונות כגון כרוב, כרובית, צנון, צנונית, קולורבי וברוקולי שגורם להאטת פעילות בלוטת התריס. מודה לך מאד.
לנעמה, בכרוב, כרובית, צנון,צנונית וקולורבי יש גויטרוגנים אשר מאיטים את פעילות הבלוטה. לגבי הדגים והיוד ככלל אני הייתי ממליצה לגשת לאבחון ולייעוץ מקצועי היות ואני לא מקלה ראש במחלתך. הרגישי טוב.
שלום דר' לריה, אני מודה לך על תשובתך.