ליחה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/10/2003 | 08:27 | מאת: שוש

שלום רב, אני בחורה בת 25, אסמטית, במצב בריאותי טוב. הבעיה היחידה היא ליחה מרובה (ירוקה) בעיקר בבוקר. בעקרון, אני מקפידה על תזונה בריאה, ונמנעת מלאכול בוטנים, מוצרי חלב פרה ובננות (מאכלים שמעודדים ליחה, כפי שנאמר לי). איך בכל זאת ניתן להתגבר על הליחה? אולי יש "תרופת סבתא"?

לקריאה נוספת והעמקה
27/10/2003 | 11:46 | מאת: רויטל ברמן

האם את מעשנת ? אני מקווה ובטוחה שלא... לכל אדם רגישויות אחרות, אבל באופן כללי מזונות מעוררי ליחה הם: - חיטה ומוצריה (גרעיני חיטה מונבטים מקטינים תחושת רגישות) - מזה את לא נמנעת וניתן להחליפה בשיפון, שיבולת שועל, כוסמת, אורז, דוחן ועוד. - מוצרי חלב. - בשר. - ביצים. - פירות הדר כתומים. - סוכר ומוצריו ופחמימות מזוקקות. - שמנים מזוקקים ושומן מוקשה. - תפוחי אדמה (לפעמים). אם את מזהה שאחד מהמרכיבים הנ"ל נמצא הרבה במזונך - אזי הוא החשוד העיקרי. פעולות להקטנת ליחה: - השרייה של מזונות כגון פחמימות מורכבות, גרעינים, זרעים, קטניות לפני האכילה. - לעיסה יסודית (הרוק הוא בסיסי). - הנבטה של קטניות לפני האכילה. - בישול / חימום של המזון. מזונות מייבשי ליחה: - פירות – לא בצורת מיץ. - טופו. - מיסו. - סלרי. -שיפון. -אמרנט. -תירס. -אזוקי. -חסה. -דלעת. -אלפלפה. -לפת. -קולרבי. -גרגר. -ארגולה. -דבש שלא עבר חימום. -חלב עזים לא מפוסטר. -שום. -בצל. -ג'ינג'ר. -דוחן. -כוסמת. הרבה בריאות.

27/10/2003 | 14:48 | מאת: דליה

קחי 'שונם' של 'עשבי קדם'. מעולה למצבי אסטמה וליחה.

מנהל פורום נטורופתיה