ויטמין C

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/10/2003 | 20:40 | מאת: נטלי

היי, רציתי לדעת האם זה נכון שברגע שתפוז נקטף מהעץ הוא מאבד חלק מהערך של ויטמין C, ואת רוב הויטמין סמוך לזמן הקטיפה? או אחרי שמקלפים אותו? תודה

17/10/2003 | 22:32 | מאת: לילך נהרי

נטלי שלום ויטמין C הוא ויטמין שמהר מאוד יורד ערכו אם הוא נחשף. זאת אומרת - ברגע שמקלפים את התפוז, חותכים אותו ובוודאי כשעושים ממנו מיץ - כול אלה מורידים מערכו של הויטמין. ככול שמחכים יותר זמן לאחר החשיפה, כך יורדת כמות הויטמין. חשוב לציין כי: תפוז אינו המקור הבלעדי והעיקרי של ויטמין C. ויטמין זה נמצא בשפע בשלל פירות וירקות. גויאבה למשל עשירה הרבה יותר בויטמין C מתפוז. אדם שתזונתו מכילה פירות וירקות מגוונים, לא סביר שיגיע למצב של חסר ויטמין C. גם אם הפירות והירקות נקלפו, נקטפו ונחתכו. יום טוב

מנהל פורום נטורופתיה