התבקעות בזווית הפה-- דחוף

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/10/2003 | 17:45 | מאת: שושי

בעלי חולה קרוהן וסכרת. לאחרונה טופל בכמות גדולה של סטרואידים ואנטיביוטיקה ומקבך תזונה דלת-שאריות [דלה בסיבים] בגלל התקף קרוהן. לפני יומיים חלה התבקעות של העור בזוויות הפה, מעין פצע. האם זה מעיד על חסר בויטמינים? איזה? מה הפתרון? נדמה לי שזה קשור לחסר בחומצה אסקורבית או חסר בריבופלאבין אך איני בטוחה. תודה מראש על תשובה מהירה כי מצבו הכללי ממילא לא טוב. שושי

05/10/2003 | 07:30 | מאת: לילך נהרי

שושי שלום המקרה שאת מתארת מורכב מאוד. לא נוכל לדעת במסגרת זו אם ההתבקעות נובעת מהסטרואידים, מהאנטיביוטיקה, הקרוהן או הסכרת. את צודקת שסימן זה מעיד לפעמים על חוסר בריבופלאבין, B2, ויש הגיון רב שיהיו לו חוסרים רבים בגלל ספיגה לקויה עקב הקרוהן ועקב האנטיביוטיקה. אני הייתי ממליצה בשלב זה לקחת תוספי מזון: פרוביוטיקה כדור אחד ליום על קיבה ריקה (לשים לב שזה יכיל רק חיידקים ולא FOS, המצע עליו הם גדלים, כי זה עלול לגרות לו את רירית המעי - בדרך כלל המוצרים המכילים רק חיידקים הם הזולים ביותר) בי קומפלקס במינון גבוה ( למשל שה B2 יהיה במינון 100 מ"ג ליום) - לקחת עם אוכל אבץ 22 מ"ג ליום - על קיבה ריקה לפני השינה אומגה 3 3 כמוסות ליום עם אוכל ויטמין סי 500-1000 מ"ג ביום עם אוכל כמו כן תזונתו דלת הסיבים מומלץ שתכלול ירקות שורש מבושלים כגון בטטה וגזר וכן מרקים מירקות, מיצי ירקות ומיצי פירות עסיסים כגון רימונים (שעכשיו בעונה) כך שתזונתו תהיה עשירה גם בויטמינים ומינרלים. אני מקווה שכול זה יעזור אך בהחלט מומלץ ללכת לטיפול נטורופתי שיכול לשפר את המצב בצורה משמעותית יום טוב וגמר חתימה טובה

05/10/2003 | 11:00 | מאת: שושי

רב תודות על תשובתך המאירה את הנושא התוספת הפרוביוטית שיש לנו מכילה אצידופולוס, ביפידום ו-לונגום, בבסיס של קמח תפו"א. משווק על ידי הדס ונקרא פרוביוטיק- פמינה. אני מקווה שאכן אין בזה סיבים או 'מצע'. איך ניתן לדעת? שוב רב תודות שושי

מנהלי פורום נטורופתיה