פשתן טחון לא אכיל?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/09/2003 | 19:50 | מאת: נתן

אני רוכש פשתן טחון קפוא, שומר בפריזר ומשתמש מידי יום. האם יש דרך לדעת האם התחמצן? האם יש בעיה באכילת פשתן טחון לא טרי?

לקריאה נוספת והעמקה
21/09/2003 | 20:06 | מאת: רויטל ברמן

שלום נתן, הבעיה עם פשתן טחון לא טרי זה התחמצנותו המהירה, מה שהורס את תכונתו הנהדרת - חומצות שומן אומגה 3. רצוי לקנות זרעי פשתן שלמים ולטחון במקום (אפילו בחנות) ואז להקפיא, או הכי טוב - לטחון כל פעם בבית את הכמות שאוכלים ולאכל מיד. בחנות אינך יודע אם זה היה קפוא מרגע הטחינה וכמה זמן עבר מאז שנטחן. כל טוב.

21/09/2003 | 23:04 | מאת: נתן

ובכל זאת, האם יש דרך לדעת שהפשתן הטחון החמיץ? אולי הטעם? האם יש בעיה באכילה של פשתן שהחמיץ, חוץ מאיבוד אומגה 3?

מנהל פורום נטורופתיה