תעלומה...

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/08/2003 | 17:52 | מאת: איה

מאז ילדותי, בכל פעם שאני אוכלת מזונות מסויימים המכילים (לפי השערתי) סוגים שונים של שמנים אתריים, מתחילה מיד תופעה של נפיחות עם אודם ופריחה וצריבה נוראית על גבי הלשון. שוברים את השיא בגרימה לכך מאכלי חצילים, אגוזי מלך, עגבניות, פטרוזיליה ועוד מרכיבי מזון רבים וטובים המכילים משהו שגורם לזה. רציתי לדעת ממה הדבר נובע והאם ניתן לעשות משהו מלבד ההמלצה לא להתקרב למרכיבים הללו (בערך 90 אחוז ממרכיבי המזון....) האם זהו סוג של אלרגיה שניתן לקחת משהו לניטרול התופעה? התופעה חולפת לאחר מספר שעות או שאני ממלאה את פי בקוקה קולה קרה ונותנת ללשון לנוח בתוכה כמה דקות... נשמע מצחיק? תאמינו לי שממש לא....

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2003 | 16:11 | מאת: לילך נהרי

איה שלום מה שאת מתארת היא בהחלט תגובה אלרגית קלה. אני ממליצה לך להמנע כמה שאפשר מהמזונות שגורמים לך לתגובה זו. תוסף מזון שיכול לעזור לך במקרה זה הוא קוורציטין. הקורציטין מאזן פעילות של תאי מסט, אותם תאים האחראים בין השאר לתגובה האלרגית. מומלץ לקחת אותו עם ויטמין C. בהצלחה!

25/08/2003 | 06:10 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום איה את מחוייבת בברור דחוף במסגרת מרפאה אימונולוגית. עולה חשש לפגיעה במערכת המשלים ( מחסור באנזים מסויים המהווה רכיב של מערכת החיסון ). התגובה המתוארת היא אנגיואדמה וכאמור רצוי לפעול בברור מקיף. בהצלחה רמי מור

מנהל פורום נטורופתיה