אומגה-3

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/08/2003 | 14:13 | מאת: ליאת

למי מומלץ לצרוך אומגה-3?מהן הטוויות הנגד?מה לגבי אומגה-6 ו-9?האם אכילת דגים מספיקה?הבנתי שזה הלהיט העכשווי בתחום תוספי המזון,האמנם?

לקריאה נוספת והעמקה
06/08/2003 | 09:52 | מאת: לילך נהרי

ליאת שלום קודם כול כולנו חייבים לצרוך אומגה 3 ואומגה 6. אילו 2 סוגי שרשראות שומן שהגוף לא יכול ליצר בעצמו, כמו ויטמינים, ולכן אנחנו חייבים לצרוך אותם מהמזון. בתזונה המערבית הטיפוסית יש די והותר אומגה 6. הבעיה שאין מספיק אומגה 3. ולכן ההמלצה היא לאכול דגי ים צפוני. אומגה 3 נמצאת גם בעלים ירוקים כהים (כמו סלרי וחסה כהה) וכן בזרעי פשתן. בגלל שאומגה 3 היא חומצת שומן חיונית, יש לה הרבה תפקידים בגוף, וחוסרה משויך להרבה מחלות, לרוב מחלות כרוניות הקיימות בעיקר במערב. לאדם בריא אין סיבה לצרוך אומגה 3 כתוסף, אבל יש לשים דגש על כך בתזונה. אני ממליצה לך לעשות חיפוש בפורום, דובר הרבה על אומגה 3. יום טוב

מנהל פורום נטורופתיה