דייסת קוואקר
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום בנות שאלתי : האם ניתן לביתי בת השנה דייסת קוואקר ולהמתיקה בסוכר חום וכל זאת על בסיס חלב? עוד שאלה איך מכינים דייסה מדוחן ומ טעמה? אשמח לקבל מתכונים בריאים לבת שנה. תודה רבה אתן עשות עבודה מעולה אני מאוד נהנת מפורום זה ולומדת הרבה מאוד. תודה רבה שרון
שרון שלום את בהחלט יכולה לעשות לביתך דייסה משבולת שועל, אך מומלץ להוסיף חלב אורז\סויה\שבולת שועל\שקדים. חלב פרה אינו מומלץ בשום גיל. כמו כן מומלץ להמתיק בסילאן (דבש תמרים)\תמרים\לתת אורז\מולסה. אילו מוצרים אמנם מאוד מתוקים אך עשירים בויטמינים ומינרלים, לא כמו הסוכר (למרות שהוא חום). בקישור של שאלתך הבאה תמצאי פירוט נרחב יותר לגבי תזונה. יום טוב ותודה רבה על הפידבק!
הי שרון, לגבי הכנת דייסת דוחן, זה פשוט מאוד: מבשלים דוחן (כוס דוחן על 2 כוסות מים) עד שמתרכך. מהדוחן המבושל לוקחים את הכמות לדייסה (תתחילי מכמות קטנה לראות מה אוהבת ביתך) ומערבבים עם חלב אורז/שקדים/סויה/שיבולת שועל לרכך יותר, מוסיפים המתקה (כמו בדייסת קואקר) וקינמון אם רוצים ולפי הטעם (לא אם לילדה יש נטייה לעצירות). אפשר להוסיף פרי לדייסה, אך אני ממליצה להתחיל בלי, לראות כמה ימים את התגובה לדייסה ואח"כ לנסות להוסיף פרי ולראות איך מגיבה (מבחינת העיכול של הדייסה). אותו כנ"ל אפשר לעשות עם אורז. כל טוב.