האמנם טופו וסויה מסרטנים??
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום לילך. נעזרתי בעצותייך בפורום בעבר, ושוב אני פונה לשמוע את דעתך. אובחנתי כסובלת מאי סבילות ללקטוז, ואוכלת הרבה מוצרי טופו וסויה במקום מוצרי חלב. במשפחתי יש הסטוריה של סרטנים גניקולוגיים (שד, רחם) ונבהלתי לקרוא מחקר שפורסם לאחרונה על כך שסויה וטופו, שהם בעצם פיטואסטרוגנים, יכולים לגרום נזק מצטבר ולא מומלצים לנשים עם סיפור משפחתי. מה דעתך? האם כדאי לי להמנע מאכילת מוצרים אלה?
נכתב מאמר מעניין על סויה- מזון של בריאות מאת יאיר ראובן Ph.D., M.H., N.H. מרפא טבעי, רוקח צמחים ותזונאי קליני על טוהרת הטבעונות. אשמח להעביר לך אותו. מירי שלחי לי מייל
לאה שלום קודם כול שאלתי היא האם במחקר בדקו נשים שאכלו מוצרי סויה, או נשים שנטלו תוספי מזון המכילים פיטואסטרוגנים שמקורם מסויה? אני בהחלט לא ממליצה על תוספי המזון, כפי שלא אמליץ לקחת גזר בכמוסה. אני יודעת שיש היום יותר ויותר סימני שאלה לגבי מוצרי הסויה. דעתי האישית היא שיש להסתכל על הנושא בראייה רחבה, ולא בצורה נקודתית של מחקר אחד. במשך אלפי שנים נשות המזרח הרחוק אכלו יום-יום סויה ומוצריה. הסויה היא בסיס חשוב בתפריט אנשי המזרח הרחוק. אנו יודעים בלי יוצא מן הכלל כי אצל נשים אילו קיים האחוז הנמוך ביותר של סרטני שד, רחם ושחלות. עם "מחקר" אפידמיולוגי ארוך טווח כזה אי אפשר להתווכח. אני יכולה להרגיע אותך שאני אישית משתמשת במוצרי סויה באופן יומיומי ללא חשש. יום טוב ורק בריאות
הי לאה, מספר עצות: השתמשי אך ורק במוצרי סויה שיוצרו מפולים אורגניים. פולים לא אורגניים הם כולם GM ולכן מאד לא בריאים. כדאי לנסות לצרוך מוצרי סויה שעברו התססה כמו: SOY SAUCE TAMMARI SACUSE NATTO MISO TEMPEH או טופו וחלב סויה שעברו התססה בתהליך היצור. ההתססה היא הדרך היחידה בה ניתן להיפטר מרעלנים טבעיים הקיימים בסויה כמו פיטטים וחומצה פיטית. אם, כפי שאת מציינת את צורכת כמויות יחסית גבוהות של סויה, מומלץ לך במקביל לצרוך גם אצות ים ודגי ים כדי להוסיף יוד לגופך ובעיקר לבלוטת התריס שלך. נמצא כי מוצרי סויה לא מאד בריאים לבלוטה זו. לידיעתך אנשים במזרח אכן אוכלים די הרבה אצות ומאכלי ים, עובדה אשר בעקיפין גם מגנה על בלוטת התריס שלהם. אם את במקרה סובלת מבעיות בבלוטת התרים שלך ובמיוחד אם את HYPOTHYROID, הייתי ממליץ לך להמנע ממוצרי סויה ככל שניתן.
סויה המהונדסת גנטית מסוכנת זהירות מדובר על סויה שנעשתה בתעליך של הנדסה גנטית
הי לאה, מספר עצות: השתמשי אך ורק במוצרי סויה שיוצרו מפולים אורגניים. פולים לא אורגניים הם כולם GM ולכן מאד לא בריאים. כדאי לנסות לצרוך מוצרי סויה שעברו התססה כמו: SOY SAUCE TAMMARI SACUSE NATTO MISO TEMPEH או טופו וחלב סויה שעברו התססה בתהליך היצור. ההתססה היא הדרך היחידה בה ניתן להיפטר מרעלנים טבעיים הקיימים בסויה כמו פיטטים וחומצה פיטית. אם, כפי שאת מציינת את צורכת כמויות יחסית גבוהות של סויה, מומלץ לך במקביל לצרוך גם אצות ים ודגי ים כדי להוסיף יוד לגופך ובעיקר לבלוטת התריס שלך. נמצא כי מוצרי סויה לא מאד בריאים לבלוטה זו. לידיעתך אנשים במזרח אכן אוכלים די הרבה אצות ומאכלי ים, עובדה אשר בעקיפין גם מגנה על בלוטת התריס שלהם. אם את במקרה סובלת מבעיות בבלוטת התרים שלך ובמיוחד אם את HYPOTHYROID, הייתי ממליץ לך להמנע ממוצרי סויה ככל שניתן.