תחליף לקפה - צ'יקו

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/07/2003 | 20:27 | מאת: איריס

הי, החלטתי להיות בריאה! אז אצתי רצתי לחנות (סתם.. שלחתי את הבעל) וקניתי תחליף לקפה: "צ'יקו - משקה דגנים ללא קופאין מיוצר מחומרים טבעיים. מכיל: עולש, שיפון ושעורה." אבל מה.. מכיל גלוטן. זה טוב? זה רע? מה דעתך? בממרח שקדים רשום בגדול שלא מכיל גלוטן. לילה טוב ולרוויה, איריס

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2003 | 07:26 | מאת: לילך נהרי

איריס שלום קודם כול - נהדר! לשתות כמה שפחות קפה יפה לבריאות. גלוטן הינו חלבון הנמצא בדגנים, אך בעיקר בחיטה, אותה אנחנו צורכים המון באזורינו (לחם, פיתות, פסטה, קרקרים וכו'). ישנה מחלה הנקראת צליאק. החולים בה אינם יכולים לעכל את הגלוטן וזה יוצר להם דלקתיות ובעיות אחרות במערכת העיכול. אני מניחה שאינך חולת צליאק, אחרת היית יודעת על הגלוטן, כך שתרגישי חופשי להשתמש במוצר, ואף להינות מבריאותו. העולש הינו שורש המשמש לחיזוק הכבד ולתמיכתו, כך שלא רק שאת לא שותה קפה, את גם יוצאת נשכרת ממשקה מאוד בריא. לבריאות!

מנהל פורום נטורופתיה