דבש
דיון מתוך פורום נטורופתיה
האם דבש בלקיחה פנימית יכול להיטיב עם אקנה או להחמיר אותה?
שלום ביל, בפרוש להחמיר. אקנה מכונה "הסוכרת של העור" ולא בכדי. במקרים רבים של סוכרת המטבלויזם של סוכר בעור לא אפקטיבי, מה שגורם לרמות גבוהות יותר של גלוקוז בעור - אשר מאפשרות לחיידקים לשגשג שם ומכאן הפצעים המוגלתיים. כמובן שזהו רק חלק מהמנגנון כולו, אשר מערב בדר"כ גם את המערכת ההורמונלית והנפשית, אבל זהו חלק חשוב מאוד לטיפול באקנה. אחת ההמלצות העיקריות של הנטורופתיה באקנה היא להוריד את רמות הסוכר בדם ע"י הורדת צריכת הסוכר. מאחר ודבש מכיל ברובו סוכרוז (סוכר בצורתו הנפוצה) רצוי להמנע גם ממנו כמו גם מסוכר חום ואפילו מולסה, ולצמצם את צריכתם למינימום - בוודאי לא לקחת אותם בכוונה לשם "ריפוי". בכלל, ישנן תפיסות שגויות בקרב הציבור לגבי הערך של דבש ככלי טיפולי (שגיאות יזומות ע"י מוכרי הדבש, כמובן). הדבש מורכב בעיקר מסוכר עם מעט ויטמינים ומינרלים (מה שהופך אותו לעדיף על-פני סוכר רגיל עמנם אך עדיין סוכר). לדבש אין תכונות אנטיביוטיות (זה הפרופוליס - החומר שמצפה את הכוורות עצמן) ואין חלבונים (זה הפולן - חומר שונה מדבש). אין גם הבדלים תזונתיים כמעט בין דבש לדבש (כאשר אלה נוצרים מפרחים שונים) - רק הבדל בטעם, במידה ומדובר כמובן בדבש טהור אשר לא חומם. מידע נוסף על סוכר: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=57058&t=57006 כל טוב.