זרעי פשתן
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, אין לי בבית אפשרות לטחון זרעי פשתן ואם קונים אותם כבר טחונים- אין לזה הרי שום יתרון כבר. האם יש יתרון לאכילתם שלמים כפי שהם? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום דפנה, השאלה היא מהי מטרתך באכילת זרעי הפשתן. אם המטרה היא אספקה של אומגה-3, חייבים לטחון אותם טרי, או לחילופין לקנות אותם שלמים ולטחון אותם בחנות (מול עינייך) ואז להקפיא בפריזר ולקחת כל פעם מהפריזר כמה שצריך. זה מונע את חימצון הזרעים הטחונים. מטחנת תבלינים עולה כ - 100 ש"ח, כדאי להשקיע בכום זה. גם מטחנת קפה או עלי ומכתש פשוטים יתאימו לצורך העניין. לגבי זרעים שלמים מושרים במים, כפי שכתבה דינה, הדבר מתאים לסובלים מעצירות או כיבי קיבה ותרסריון. חומצות השומן אומגה-3 לא ייספגו בצורה זו מאחר והזרעים השלמים "יוצאים כפי שנכנסו". כל טוב.