דלקת מיפקים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/05/2003 | 20:51 | מאת: דליה

לאחרונה אובחן אצלי דלקת מיפרקים. מכתבות שקראתי הסתבר לי שבעלי סוג דם O סיכוייהם לחלות במחלה הם גבוהים ובמיוחד נשים. כמו כן קראתי שרצוי לא לאכול עגבניות, תפוחי אדמה, פלפלים וחצילים. מה נכון לגבי סוג הדם? ומה נכון לגבי המזון? האם האסור הוא מוחלט או שניתן אחת ל.... מותר לאכול משהו מהאסור. וכוונתי היא לעגבניות כי הרי כל התבשילים או ברובם מבושלים ברוטב עגבניות. אנא תשובתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה
23/05/2003 | 08:57 | מאת: לילך נהרי

דליה שלום בדלקת מפרקים אני משערת שאת מתכוונת ל ראומטואיד ארטריטיס? אני לא מטפלת לפי שיטת סוג הדם, כך שלא אוכל לייעץ לך לגבי זה. לגבי הירקות שציינת - אכן קבוצת הסולניים (פלפל, עגבנייה, תפוח אדמה, חצילים) הם כולם בעייתיים במקרה שלך. אני הייתי מציעה להוריד מזונות אילו מהתפריט לחודשיים ולראות אם חל שיפור. אם לא חל שום שיפור במצבך, את יכולה לחזור לאכול ירקות אלו. לא תמיד הם מקור לרגישות אצל כולם. הטיפול הנטורופתי התזונתי מתבסס בעיקר להוריד את רמת הדלקתיות בגוף, שהרי מחלה זו היא אוטואימונית, הגוף מייצר דלקת ללא כול סיבה. לכן אמליץ לך להוריד כול מזון מן החי: ביצים, בשר, עוף, חמאה, מוצרי חלב, וכן שומנים מוקשים כגון מרגרינה. מן החי מומלץ לאכול רק דגי ים צפוני (סול, בקלה, הליבוט, סלמון, טונה, מקרל). מומלץ שהתזונה תהיה עשירה בירקות ופירות, כמה שיותר מגוון, ובדגנים מלאים כגון אורז מלא, קמח מלא וכו' וקטניות. ישנם צמחי מרפא שיכולים לעזור, אך זה אפשר להמליץ רק בטיפול. יום טוב ורק בריאות!

מנהל פורום נטורופתיה