אקנה קל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

15/06/2001 | 16:42 | מאת: אמיר

שלום, אני בן 30 וסובל מאקנה בצורות כאלה ואחרות כבר מגיל ההתבגרות. דבר זה התחיל בפנים (אני מודה שלא טופל כמו שצריך ואף השאיר צלקות) והחל מגיל 18 לערך, דבר זה התפשט גם לחזה ולגב, כאשר בהדרגתיות נפסק בפנים. בסביבות גיל 23 ניסיתי אנטיביוטיקה אולם ללא שינוי. במשך השנים האחרונות המצב השתפר בצורה משמעותית אולם עדיין יש בכל זמן נתון מספר פצעים מוגלתיים בגב. מה לדעתכם הינו הטיפול היעיל לי כיום? אני מעדיף לא להשתמש באנטיביוטיקה. כמו כן, רמת הכולסטרול שלי יחסית גבוהה. תודה, אמיר

16/06/2001 | 11:25 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לאמיר 1. בגלל הכולסטרול להוריד מהתפריט מטוגנים איברים פנימיים . 2. כדאי לקחת אבץ 22 מ"ג בלילה לפני השינה . E-400 1 עם אוכל , וקומפלקס B אחד עם אוכל . אני בטוחה שזה יקל עליך. כל טוב

21/06/2001 | 13:25 | מאת: אמיר

ד"ר לריה, האם לאור הכולסטרול הגבוה (האמת שהבעיה היא בעצם טריגליצרידים גבוהים, בערך 350), כדאי לקחת מולטי ויטמין במקום הויטמין E והקומפלקס B (בנוסף לאבץ) ? כמו כן, אני צמחוני (מגיל 10 בערך, היום בן 30) ולאחרונה התחלתי בפעילות ספורטיבית. האם יש צורך בתוספים מסוימים לאור הנ"ל? מצטער על "הבלבול" בשאלות... תודה, אמיר.

מנהלי פורום נטורופתיה