מה ההבדל בין.....

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/05/2003 | 09:24 | מאת: דינה

שעורה ושיבולת שועל?

12/05/2003 | 18:54 | מאת: לילך נהרי

דינה שלום שעורה ושבולת שועל הם שני דגנים שונים, ומצטרפים אליהם לקבוצה גם אורז, חיטה, דוחן, קינואה ושיפון - כולם דגנים. דגן הינו המקור הפחממתי העיקרי בתזונת האדם. בתקופת הציידים והלקטים, לפני 40,000 שנה, ניזון האדם בעיקר מבשר ציד וירקות שליקט. לפני 40,000 שנה חל שינוי בחיי האדם, כשהאדם החל לגדל את מזונו במקום ללקט אותו. כך החל הדגן להיות המקור העיקרי לאנרגיה. לכול איזור בגלובוס הדגן העיקרי שלו - באיזורינו זה החיטה, במזרח הרחוק האורז, בדרום אמריקה - התירס. שלב נוסף בהתפתחות החקלאות הינו הוצאת המוץ מן זרע הדגן, כלומר הסרת קליפתו של הדגן, וזאת כדי שחיי המדף של המוצר יהיו ארוכים יותר. ולכן כיום רוב האנשים אוכלים קמח לבן, אורז לבן וכולי, מה שכמובן לא מומלץ, כי בקליפה יש את מירב הויטמינים, מינרלים וכול הסיבים. שעורה כפי שהיא קשה לאכול. אנו מכירים אותה יותר על מדף החנות כגריסים או גריסי פנינה, שהם מוצר מלוטש של השעורה. השעורה מאוד מומלצת בגלל תכולת הכרום שבה, מינרל מאוד חשוב, וכן בגלל שאינה מעלה את רמות הסוכר בדם בצורה חדה עקב אכילתה (בניגוד לפחמימות אחרות)- שתי סיבות אלו חשובות לרוצים לרדת במשקל ולסכרתיים. שבולת השועל ידועה כמרגיעה, היא בעלת סיבים מסיסים החשובים מאוד לבריאות מערכת העיכול, וכן היא סופחת שומנים ובכך עוזרת להורדת רמות כולסטרול. יום טוב!

13/05/2003 | 07:27 | מאת: דינה

תודה על התשובה.אבל מה בקשר לכמות הכרום שבשבולת שועל?איך משיגים שעורה לא מלוטשת מקליפתה,האם היא נמצאת בחנויות טבע?כי גריסי פנינה מלוטשים וכך יורדת מידת ערכם.ושוב תודה.

מנהלי פורום נטורופתיה