מחלת קרון ותזונה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/04/2003 | 16:57 | מאת: מיכל

הי, אני חולת קרון ונמצאת בתקופת רמיסיה. מנסיוני העשיר כל סטייה מדיאטה דלת סיבים משפיעה על הרגשתי לכן אני מנהלת את חיי כאילו אני בהתקף כל הזמן. איך אפשר להעשיר את התפריט שלי מלבד אכילת אורז, לחם שיפון ללא שמרים, עוף (מעט) וכו'??? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
27/04/2003 | 20:27 | מאת: לילך נהרי

מיכל שלום אכן במחלת קרוהן הסיבים עלולים לגרד את דפנות המעי הפצוע וכך לגרום לגירוי ודלקתיות. עצתי לך קודם כול לנסות לאכול ירקות שיחסית דלים בסיבים ואלו ירקות שורש כגון בטטה, תפוח אדמה, גזר, שורש סלרי. סלק גם אותם לנסות בהדרגה ובעדינות. דבר נוסף שיכול לעזור לך הוא לאכול מזון עשיר בחומצת שומן אומגה 3. ידוע כי חומצת שומן זו פועלת כאנטי דלקתית בגוף ויכולה להוריד את רמת הדלקתיות במעי. מקורות לחומצה זו הם דגי ים צפוני כגון סלמון, הליבוט, טונה, מקרל, בקלה וסול. כמו כן אפשר לאכול זרעי פשתן טחונים, בייחוד אם יש תקופות שאת סובלת מעצירות, אך השתמשי בהתחלה בזהירות, כי הם מכילים סיבים. רצוי להמעיט במוצרים מן החי כגון עוף, בשר, חלב ומוצריו, וזה מכיוון שמוצרים אילו עשירים בחומצה ארכידונית, המעודדת דלקתיות. אני ממליצה לך לקחת גם תוסף של שמן דגים העשיר באומגה 3 (לפחות 3 כמוסות ליום) ותוסף אצידופילוס (שימי לב שתוסף זה ללא סיבים, או איך שזה נקרא FOS, כי זה עלול להרע את מצבך). בהצלחה וערב טוב!

מנהל פורום נטורופתיה