ויטמין E יבש

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/04/2003 | 20:26 | מאת: גילה

האם ויטמין E בצורתו היבשה בקפסולה, מסיס במים או בשמן? לצערי, קיבלתי תשובות סותרות מהחברות המובילות של הוטימינים ואני די מבולובלת. תודה

04/04/2003 | 10:06 | מאת: לילך נהרי

גילה שלום כול ויטמין E מסיס בשומן. אין מצב שויטמין זה מסיס במים. ישנם 4 ויטמינים שמסיסים בשומן והם: A, D, E, ו - K. הגוף לא יודע להתמודד עם הויטמינים האלו אחרת.

04/04/2003 | 15:42 | מאת: רויטל ברמן

תיקון, ישנו ויטמין E באבקה (לא בשמן כנהוג) וישנו גם ויטמין E מסיס במים הניתן רק לאנשים הסובלים מבעיה בכבד או במרה (אשר לא יכולים לפרק שומנים בכלל) , אך בשני המקרים יכולת הפעולה של הויטמין היא כמחצית מזו של הויטמין השומני (הטבעי - די-אלפא-טוקופרול ולא הסינטטי הפחות יעיל די-אל-אלפא-טוקופרול) ולכן איננו מומלץ. כדי לדעת אם שלך מסיס במים את יכולה לשאול רק את אותה החברה שמייצרת את המוצר הספציפי שאת לוקחת (אבקת ויטמין E בחברה אחרת היא שונה). שבת שלום.

מנהלי פורום נטורופתיה