תערובות דגנים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/03/2003 | 19:09 | מאת: מירי

שלום האם הוספת מים רותחים לתערובת דגנים של: --נבטי חיטה --שומשום מלא --קווקר --סובין גורעים מהתכונות, ערך תזונתי, או מן הויטמינים. למותר לציין שאני לא לא יכולה לאכול את הדגנים הנ"ל בצורתם הטבעית מפאת בעיית עיכול. תודה מירי

לקריאה נוספת והעמקה
24/03/2003 | 14:22 | מאת: לילך נהרי

מירי שלום ידוע כי כול בישול ו\או חימום פוגם בתכולת הויטמינים והמינרלים, ויש המדברים על אנזימי עיכול הנמצאים האופן טבעי במוצרים מן הצומח הנפגעים כתוצאה מכך. יש זרמים מסוימים בנטורופתיה, כמו שיטת אן ויגמור, הדוגלים באכילת מזון טרי בלבד. אולם יש לקחת את הדברים בפרופורציה! אדם שאוכל כול היום אוכל מעובד וקפוא, שעבר הרבה תהליכים, מיחזורים ואין סוף תוספות כימיות, בוודאי שלא יקבל ויטמינים ומינרלים מהתזונה. אך חימום (לא של 18 שעות על הגז) וטיגון מהיר (לא עמוק) אף רצי לפי שיטות רבות ברפואה המשלימה. ברפואה הסינית, במקרוביוטיקה ובאיור ודא (רפואה הודית) מדגישים את חימום האוכל. ברפואה ההודית חימום האוכל מגביר את אש העיכול, הכול כך חשובה לקיומינו, וברפואה סינית מדברים על כך שטמפרטורת האוכל צרכה להיות כטמפרטורת הגוף וכו' וכו'. כך שאני חושבת שזה טוב ואף חשוב לאכול אוכל מחומם. לגבי המזונות שציינת: נבטי חיטה אפשר לפזר על אוכל. מומלץ לעשוץ לחם מחיטה מונבטת: להנביט חיטה למשך יומיים-שלושה, לכתוש את החיטה במעבד מזון, להוסיף כול תבלין שאוהבים (זעתר, כמון וכו'), ליצור כדורים ולאפות. שומשום מלא גם אפשר לפזר על האוכל. במקרוביוטיקה יש מתכון לתחליף מלח: שומשום ומלח ים ביחסיות של 1:10 (10 כפות שומשום על כפית מלח), וזרעוני דלעת - להקפיץ על מחבט טפלון עד שמושחם. יש אפשרות לטחון הכול במטחנת פולי קפה כדי לקבל אבקה אך לא חייבים. לגבי הסובין - מומלץ סובין שבולת שועל ולא סובין חיטה. בהצלחה!

24/03/2003 | 16:56 | מאת: רויטל ברמן

הי מירי, ובהמשך לתשובתה של לילך, הוספת מים רותחים למזונות אלה לא פוגעת כמעט בתכולתם משום שהטמפרטורה לא גבוהה וזמן החשיפה לחום נמוך. בכל מקרה, אם הסיבה לכך היא אכן בעית עיכול, אני ממליצה שתבדקי לגבי השומשום אם גם הוא בעייתי או ששיכת אותו למשפחה זו בטעות. דבר נוסף - כפי שציינה לילך - כתישת /טחינת מזונות אלה גם תעזור לספיגתם (במיוחד נבטי החיטה). כמו-כן הסידן אשר בשומשום הופך יותר זמין כאשר השומשום טחון/מעוך לחמאה, שומשום שלם נוטה לצאת כפי שנכנס אם איננו נלעס בקפידה מרובה. גם אני ממליצה לוותר על הסובין הקשה מאוד לעיכול. הקוואקר, הנבטים, השומשום, פירות וירקות משלימים את הצורך בסיבים, כך שאפשר להסתדר בלעדיו. בתאבון.

24/03/2003 | 18:32 | מאת: Gubi

הי מירי, פשוט תוספת קטנה לכל שכבר נאמר. דגנים רבים מכילים PHYTATES . חומצה פיטית עושה שני דברים: 1. מקשה מאד על ספיגה של מינרלים חיוניים בגוף. 2. גורמת להיתדבקות - AGGLUTINATION של כדוריות הדם האדומות. שלשה דברים עוזרים להיפטר מ- חומצה פיטית: הנבטה, השרייה במים (בתנאים אופטימליים של 55 מעלות צלסיוס ו - PH של 4.5 - 5) והתססה- FERMENTATION. (Hurrel, 1997; Sandberg & Svanberg, 1991)

מנהל פורום נטורופתיה