שיעול טורדני - כיצד ניפטרים?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/03/2003 | 17:50 | מאת: גילי

הבן שלי סובל משיעול בלתי פוסק עקב ליחה, קיבל תרופה להוצאת ליחה אך השיעול אינו פוסק? כיצד אני יכולה להקל עליו? זה מציק לו ואומר שמרוב שהוא משתעל שורף לו בגרון ונראה לו שיש לו אפילו פצע. מה עושים? אודה על תשובתך הדחופה.

לקריאה נוספת והעמקה
15/03/2003 | 19:30 | מאת: לילך נהרי

גילי שלום ליחה טורדנית לרוב מוקלת בשינוי תזונתי לא קל. לא ציינת בן כמה בנך, פיסת מידע קריטית. בעיקרון עליו להוריד את מעוררי הליחה מהמזון הכוללים מוצרי חלב, מוצרי חיטה (לחם, פיתות, פסטות, קרקרים וכו') ומוצרים עתירי שומן (בורקס, פיצה, גבינות שמנות, חומוס קנוי וכו'). מומלץ לאכול דגנים מלאים, למעט החיטה, המייבשים את הליחה, בעיקר שיפון. דגנים אחרים: קינואה, דוחן, אמרנט, אורז, שעורה, שבולת שועל. ריבת בצל, לפי השיטה המקרוביוטית, עוזרת מאוד ביבוש ליחה. כמובן מומלץ לאכול הרבה ירקות ולגוון, בעיקר מומלץ במיה. פירות עדיף לאכול תפוחים, אגסים, דובדבנים, משמשים (כשבעונה כמובן), ולהמנע מפירות טרופיים ופירות הדר. מומלץ להחליף את הבשר והעוף, אם קיים בתפריט, בדגי ים צפוני (סלמון, בקלה, סול, הליבוט, מקרל,טונה). רצוי לעשות חליטת עלי טימין עם שורש ג'ינג'ר. הטימין עוזר נגד השיעול והג'נג'ר משקם ריריות ומונע דלקת. לשתות כמה כוסות ביום. כמו כן אפשר לעשות חליטת זרעי פשתן - לשים כף זרעי פשתן בכוס מים רותחים, להמתין כרבע שעה ולשתות עם הזרעים. זרעים אלו מפרישים חומרים המסככים את הוושט. התזונה אינה קלה לביצוע, ולכן מומלץ ללכת לטיפול מקצועי, שם אפשר לקבל תמיכה ועזרה בעשיית תפריט חדש שיתאים למטופל. יום טוב ובהצלחה!

16/03/2003 | 11:26 | מאת: רויטל ברמן

תוספת קטנה - כדאי להפחית את צריכת הסוכרים (סוכר לבן, סוכר חום, דבש, ריבה, שוקולד) אשר מעוררים ליחה. ישנם אנשים אשר רגישים מאוד לליחה וחבל יהיה לשים את בנך על תרופות להוצאת הליחה בגילו הצעיר, בעוד המנעות מכמה דברים תמנע את ייצור הליחה מלכתחילה.

26/04/2003 | 20:20 | מאת: ורד

שלום לך האם השיעול הוא חדש? האם כרוני ? יש שיטה ששמה IPEC והיא עובדת בצורה מאד פשוטה וידידותית למשתמש כדי לקבל פרטים לגבי הגורם לבעיה ולנקות את אותה חסימה אנרגטית מהגוף אם תרצה צור קשר במייל ורד

מנהל פורום נטורופתיה