פורפיריה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/03/2003 | 01:36 | מאת: ציפי

שלום לבקשתך שם המחלה באנגלית PORPHYTIA (הגוף מייצר עודף פורפירין) מבקשת לדעת איזה נזק נגרם ואיך ניתן לטפל ברפואה המשלימה?

12/03/2003 | 19:29 | מאת: רויטל ברמן

שלום ציפי, לצערי אין לי כל מידע על מחלה זו ולכן גם על גישה אלטרנטיבית לטיפול בה. אולי אם תוכלי לפרט בפניי מה הגורמים למחלה ומה מחמיר את המצב, אוכל לתת לך מצב מקביל אשר אני מכירה. אם מצבך תלוי בגורמים אחרים של בריאות אז אני יכולה לנחש שהנטורופתיה תוכל לעזור, אך לא אוכל לעזור יותר מזה. כל טוב.

12/03/2003 | 21:26 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי בחיפוש מילון מהיר נמצאה האבידה: הנה ההגדרה: אחת מקבוצות מחלות תורשתיות נדירות, בהן קיימת הפרעה בחילוף החומרים של פורפירינים. הפגם יכול להיות בכבד או במוח העצם או בשניהם. המאפיינים העיקריים הם הפרשה של פורפירינים ונגזרותיהם בשתן (ראה פורפובילינוגן); רגישות של העור לאור השמש, שגורמת לדלקת או לשלפוחיות; דלקת עצבים והתקפים של כאבי בטן. לאור הנ"ל הטפול הנטורופתי יתמקד במניעה של הסימפטומים הנ"ל ובשיטות מתקדמות יותר לבדוק את המניע הרגשי וחטפל בו. לדעתי גם תזונה תוכל לשפר את איכות החיים! רק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה