שאלה ללילך

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/03/2003 | 22:52 | מאת: ירון

בתשובה שלך למישהו כתבת שאסור להשתמש בשמן זית לטיגון עמוק. למה את מתכוונת? אני למשל מבשל אורז מלא עם שמן זית ןגם מכין שקשוקה עם שמן זית. אני צריך להיות מודאג?

11/03/2003 | 09:18 | מאת: לילך נהרי

ירון שלום שמן הזית בטמפרטורה גבוהה הופך לרעיל. אפשר לראות זאת כשמטגנים עם שמן זית והוא מתחיל להוציא עשן - זו הנקודה שהוא מתחיל להיות רעיל. אפשר בהחלט לטגן עם שמן זית, מה שנקרא הקפצה, כשמטגנים בצל או אורז לפני בישול, כשמטגנים ביצה - הטיגון קצר.אבל טיגון עמוק כמו שניצל וצ'יפס, טיגון שהוא יותר ממושך, בהחלט לא מומלץ. יום טוב!

מנהלי פורום נטורופתיה