השמן של השמן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/03/2003 | 21:48 | מאת: השואל

תהיתי מה ההבדל, אם בכלל, הן מבחינה בריאותית והן מבחינת דיאטה, בין שמן מטוגן במחבת, לבין שמן בתנור. לדוגמא, תפו"א מטוגנים (דהיינו - צ`יפס), לעומת תפו"א בתנור בתערובת שמן ותבלינים, שיוצאים קריספיים וטעימים לא פחות מצ`יפס מטוגן...

10/03/2003 | 10:26 | מאת: לילך נהרי

שלום לשואל מבחינת דיאטה עדיף צ'יפס בתנור, וזה במידה ולא שופכים עליו ליטר שמן. בצורה זו אחוז השמן נמוך יותר בצ'יפס בתנור מאשר בצ'יפס המטוגן. מבחינה בריאותית גם כן עדיף הצ'יפס בתנור - אני יוצאת מנקודת הנחה שיש שם פחות שמן, אפשר במקרה זה להשתמש בשמן זית, שבטיגון עמוק אסור להשתמש בו. הצ'יפסים המוכנים לשים בתנור בהחלט לא מומלצים כי הם מכילים ברובם שומן צמחי מוקשה. לסיכום - אם בא לך צ'יפס, אכול צ'יפס אמיתי, שומני ולא בריא. אם בא לך אוכל בריא - וותר על תפוחי אדמה משומנים, לא חשוב באיזו צורה. יום טוב!

מנהלי פורום נטורופתיה