כאבי גב

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

07/03/2003 | 17:02 | מאת: נונה

שלום רב רציתי לשאול כמה דברים בהקשר לטיפולים נטרופתים לבעיות גב : - מה היא השכיחות לתלונות בבעיה זו בקרב אוכלוסיה ? - מה הם הסיבות והגורמים לבעיות אלו ? - מה הם הטיפולים הטיבעיים ? - האם יש מזונות או תוספי תזונה שמתאימים להקלה בכאבים ? - מה הם היתרונות של הטיפול ? ומה הם אחוזי ההצלחה ? - האם יש התמדה אצל המטופלים? - מה הם האמצעים העיקריים לטיפול? - האם יש הקשר בין הנפש להתפרצות של הכאב בין אם הוא בחלק העיליון, האמצעי או התחתון של הגב?

08/03/2003 | 18:41 | מאת: רויטל ברמן

נונה, גם את תלמידה שנה ד' לנטורופתיה ? אנחנו לא נוהגות לעשות עבודות גמר בפורום אלא לענות על שאלות נקודתיות של גולשים.

08/03/2003 | 19:21 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

אענה לך בקיצור רב מאוד: 1. כ- % 80 מהאוכלוסיה סובלת ועוד כ- % 20 יסבלו בעתיד. 2. הסיבות הן רבות ומגוונות החל מבעיה פיזית בעמ"ש, בעיות נשיות, תאונות ספורט, התנוונות ועוד.... 3. הטיפולים הם החל מתרפיות מגע ועד תזונה וטיפולי רגש - נפש - הכל! 4. ישנם תוספי תזונה וצמחים היעילים לכאבים בכלל ולכאבי גב בפרט, פני לחברות הויט' ותקבלי חומר. 5 אחוזי ההצלחה נובעים הן מחומרת הבעיה והן מיכולת המטפל טכמובן המטופל. . 6. ההתמדה תלויה ביכולת המטפל להסביר את עיקר העבודה וחשיבותה ורצון המטופל להחלים. 7. אמצעי העיקרי לטיפול נובע מיכולת המטפל ובהתמחות שלו החל מתרפיות מגע שונות וממשיך בתזונה ועד בעיות רגשיות. 8. ברור שיש קשר לכאב ונושא הרגש בכלל ומיקום באיבר בפרט. חומר רב יש בקינסיולוגיה ובכל תוכנית לימודית העוסקת בנושא גופנפש. עברתי את המבחן?

מנהלי פורום נטורופתיה