עצירות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/03/2003 | 15:45 | מאת: שפרית

שלום הייתי מעוניינת לדעת מהו הקשר בין עצירות למצב נפשי. תודה

05/03/2003 | 18:20 | מאת: לילך נהרי

שפרית שלום לא תמיד יש קשר בין עצירות לנפש. הנפש שלנו, או יותר נכון מצב הנפש שלנו, באה לידי ביטוי בצורה חד משמעית במערכת העיכול. הרבה פעמים כשאנחנו מתרגשים הבטן כואבת או יש שלשול. כיום יודעים שלמערכת העיכול "מוח" משלה, מערכת עצבים מורכבת. נמצא קשר בין מתח לבין התגברות סמפטומים של מחלות מעי רבות. כפי שיש שלשול לקראת מבחן או נסיעה מהתרגשות, עקב פעילות פרסטלטית מוגברת (תנועתיות יתר של המעי), כך יכולה להווצר חוסר תנועתיות במעי במצבי מתח. לרוב מקרים אלו מתבטאים אצל אנשים ש"עוצרים" את חייהם, פוחדים to let go. אפילו פרויד, לפני מאה שנה, דיבר על הטיפוס עם הקבעון האנלי, טיפוס קמצן, שפוחד לתת מעצמו, אוסף ואוגר כול דבר, העלול לסבול גם מעצירות. לא הייתי ממהרת להסיק מכול עצירות שהיא בעלת קשר נפשי, אך בהחלט מתח, לחץ או טראומה יכולים לתרום למצב זה. מחלה בשם "תסמונת המעי הרגיז" ,ibs, המתבטאת בעצירות ושלשול לסירוגין, קשורה גם ברפואה המערבית למצב נפשי של החולה, מאחר ואין דיאגנוזה מעבדתית למחלה.

מנהלי פורום נטורופתיה