שאלה לרויטל או לילך!

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/03/2003 | 13:08 | מאת: אמא

בני בן השש החל למצמץ בעיניו בחודש האחרון. בדיקת עיניים לא העלתה דבר וההשערה היתה שחסרה לחות בעיניים או שמדובר באלרגיה. לי דווקא יש השערה, ורציתי לשמוע את חוות דעתכן. המצמוץ התחיל אצלו אחרי תקופה מאד ארוכה של טיפול מונע באנטיביוטיקה, ויש לי הרושם שהיא עוללה לעיניו את מה שהיא מעוללת גם לרקמות אחרות בגוף, כמו הנרתיק אצל נשים. האם זה אפשרי, אם כן מה יכול להיות הטיפול? האם מתן מוגבר של חיידקים טובים, כמו אבקת אסידופולוס מספיק, טוב, או אולי יש גם טיפול מקומי שעשוי להועיל? בתודה מראש על תשובתכן.

05/03/2003 | 15:32 | מאת: רויטל ברמן

הי אמא, השערתך אינה סותרת את דברי הרופאים. האנטיביוטיקה יכולה להיות גורם משלהב לאלרגיות למזון אשר יגרמו לשחרור גורמים חיסונים מייבשי רקמות (ע"י החלשת העיכול בגלל חיסול הפלורה התקינה של המעיים, מה שגורם למזון להיות אלרגני בפוטנציאל). ישנן אופציות אחרות, אולי בגלל שהיה מאוד קר לאחרונה הילד שתה פחות ועל-כן העיניים יבשות, אולי שימוש הרב במזגנים ותנורים (אשר מייבשים את האויר) בתקופה קרה זו עזר גם כן. הצעתי לך בתור התחלה, זה קודם כל ללכת עם האינסטינקטים ולתת לילד פרוביוטיקה (בכל מקרה הכרחי לאחר נטילת אנטיביוטיקה, בטח ובטח נטילה ארוכה), ולדאוג שהילד שותה הרבה (שהשתן שלו בהיר). אם הבעיה לא עוברת חזרי אלינו. כל טוב ותמשיכי לסמוך על האינטואיציה שלך...

06/03/2003 | 08:43 | מאת: אמא

תודה על תשובתכן. האם תוכלנה להמליץ לי על פרוביוטיקה? מה הטוב ביותר? האם ניתן להסתפק במקורות כמו אקטימל או יוגורט ביו או האם אבקה המכילה "חיידקים טובים" בלבד, אולי יש משהו טוב מאלה? כמו כן באלו אמצעים אפשר להשתמש על מנת להקל מקומית על העיניים? ניסיתי תה בבונג אך זה לא ממש הועיל. ואם אני ממש צריכה ייעוץ הרי זה ייעוץ מהשורש: האנטיביוטיקה ניתנת לו כטיפול מונע לחיידק סטרפטוקוקוס שהתישב לו בגרון וקשה להתגבר עליו. האם זו גזירת גורל, או שאפשר להדביר אותו? בתודה מראש.

06/03/2003 | 20:23 | מאת: עדנה

שלום רב, אני בת 63 לוקחת סופר ויטמין ומינרל עם אנזים של "הדס", קודם ניסיתי קלציום ציטראט. כל התוספים עושים לי טעם רע בפה לשון לבנה כל הזמן למרות שהבנתי שהכל חומרים טבעיים. אני מבינה שזה מחומציות בקיבה או משהו כזה. לפני שאני מוותרת ומפסיקה האם יש לכן עיצה? אני לוקחת לפי ההוראות אחרי ארוחה וכו'. לא לוקחת תרופות אחרות רק הורמונים ואני בטוחה שאין לכך קשר לתוספים. מודה מראש, עדנה

מנהלי פורום נטורופתיה