קנדידה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/03/2003 | 10:18 | מאת: אנינה

ברצוני לדעת האם ע"י טיפול נטרופטי ניתן לטפל בייעילות בקנדידה? מהם סיכויי ההחלמה לפי שיטה זו? כמה זמן יש להיות בטיפול על מנת להחלים לחלוטין?

05/03/2003 | 12:27 | מאת: רויטל ברמן

שלום אנינה, התשובה היא בהחלט !! במצבים של קנדידה מערכתית ישנו טיפול נטורופתי מצויין הכולל תזונה קפדנית, תוספי מזון וצמחי מרפא (תוספת אפשרית, הכל בהתאם למצב ולכיס). סיכוי ההחלמה הם גבוהים מאוד, בתנאי שיש היענות טובה לטיפול (הכוונה במיוחד להקפדה על התזונה), אבל זה לא תהליך קצר, והוא לוקח כמה חודשים (מחודשיים ועדאפילו 6חודשים) - הכל כמובן בהתאם למצב ההתחלתי ולאגרסיביות הטיפול. בשלב הבא של הטיפול עדיין צריך לשמור על המצב ע"מ לקבע אותו, ולא לחזור להרגלים הישנים. מה שכן - וודאי כי המדובר אכן בקנדידה (לפעמים אבחנה זו מתקבלת בקלות רבה מידי והיא לא האבחנה הנכונה). בהצלחה.

05/03/2003 | 18:35 | מאת: לילך נהרי

אנינה שלום הייתי רוצה לחזק את דברי רויטל ולהדגיש - רבים מעמיתינו הנטורופתים מאבחנים קנדידה מערכתית (שאינו אותו אבחון שהרופאים עושים בקנדידה בנרתיק או בלשון, זה משהו אחר). זה מאוד באופנה, בייחוד שחברות מסוימות מתקיימות על מכירת תוספי מזון הקוטלים קנדידה. ולכן - חשוב לטפל אצל נטורופת מוסמך ומקצועי לפני שקובעים כי יש קנדידה מפושטת. יום נעים!

מנהלי פורום נטורופתיה