טיפול מסייע לטחורים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/03/2003 | 18:35 | מאת: יאיר

שלום רב לחברי הפורום, שאלתי הינה בדבר טיפול מסייע לסובלים מטחורים דרגה 2, אשר אינם רוצים לממש את אופציית הניתוח.תודה מראש.

01/03/2003 | 19:29 | מאת: לילך נהרי

יאיר שלום טחורים הינם מצב מאוד שכיח בעולם המערבי ומאוד נדיר במדינות עולם שלישי, וזאת בגלל אורח החיים השונה. אנשים, שמזונם דל בסיבים, כמו בעולם המערבי, נוטים להתאמץ יותר בעת פעולת מעיים, מכיוון שנפח הצואה ומרקם הצואה קשה יותר ליציאה. ולכן, המרכיב העיקרי במניעת טחורים הינו מזון עתיר סיבים. סיבים נמצאים במזון מן הצומח, מלא ולא מעובד, כגון ירקות, פירות, דגנים מלאים (עם דגש חזק על מלאים, כגון קמח מלא, אורז מלא) וקטניות. יש אפשרות להוסיף לאוכל עצמו מזונות עשירים בסיבים כגון סובין שבולת שועל וזרעי פשתן. מומלץ ישיבה באמבט במים חמימים להרגעה והזרמת הדם. לשימוש חיצוני משחת הממליס יכולה לעזור בריפוי מהיר של הפצע המדמם. מומלץ למרוח 3 פעמים ביום . טחורים שכיחים יותר אצל בעלי ורידים חלשים, ולכן מומלץ לאכול פירות יער (דובדבנים, פטל, דומדמניות, אוכמניות וכו') המכילים פלאבנואידים, מרכיב חשוב לחיזוק הורידים. פעילות גופנית יכולה להועיל להזרמת הדם הורידי ובכך לסייע לדם הורידי בפי הטבעת לנוע, ולא להתקע. ישנן צמחי מרפא שיכולים לעזור גם כן, לשם כך פנה לנטורופת או הרבליסט לתשאול מקיף. בהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה