בעיות באף

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/02/2003 | 23:28 | מאת: ירון

כיום אני בן 21.יש לי תופעה כרונית של אף סתום.מה רק לא עשו לי,ניתוח באף כל מיני תרופות וכו'.יש האומרים שיש לי אלרגיה להרבה דברים ולכם האף שלי סתום ואני לא יכול לנשום דרך האף....ברצוני לדעת מה הנטורפתיה מציעה לעשות במצבי...מה עליי לעשות והאם זה יהיה יעיל להתחיל טיפול אצל מטפלים ברפואה משלימה???

28/02/2003 | 17:29 | מאת: רויטל ברמן

הי ירון, מאוד ייתכן שבעייתך אכן נובעת מאלרגיה כרונית - מה שנקרא רניטיס אלרגית. ישנן דרכים פשוטות לברר זאת - ואני ממליצה שתעשה זאת: -בדיקת דם לנוגדנים וספירת דם לתאי הדם הלבנים. -תבחין אלרגיה אצל אלרגולוג. -בדיקת רירית האף והפוליפים ע"י רופא אא"ג. האם אתה סובל מתופעות אלרגיות אחרות ? (פריחות, גרד בעור או באזור החיך הואף, נזלת שקופה, עיטושים), האם יש החמרה באביב ? האם קיבלת אנטי-היסטמינים מהרופא ? האם זה עזר ? ישנן אופציות אחרות שאינן אלרגיות: 1. נזלת ואזומוטורית – מתבטאת יותר בחסימה אפית, פחות בנזלת וגירוי. 2. זיהום בדרכי נשימה עליונות - האם אתה סובל גם מדלקות גרון/ריאה לעיתים קרובות ? 3. חשיפה לחומרים מגרים - האם אתה עובד עם חומרים כימיים ? גר ליד שדה פרחים או חורשה ? חשוף להרבה אבק וכו' ? 4. תרופות - מהן אותן תרופות שאמרת שקיבלת ? 5. נזלת שאינה אלרגית עם אאוזונופילה. תעשה בירור רפואי ועם התוצאות גש לנטורופת. במקרה של אלרגיה יש הרבה מה לעשות, ואם זה משהו אחר - זה תלוי מה הסיבה לבעיה. שבת שלום ולבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה