coenzim q10

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/02/2003 | 09:28 | מאת: יונתן דובדבני

באם ישנם מחקרים המעידים כי צריכת האנזים יכולה למנוע מחלות לב ? מה יתרונותיו ואיזה חברה את ממליצה?

26/02/2003 | 10:54 | מאת: לילך נהרי

יונתן שלום לפי החיפוש שאני עשיתי התמקדות המחקרים הם בעיקר על יעילות התוסף כשיש חסר עקב לקיחת תרופות מקבוצת הסטטינים (מורידי רמות כולסטרול) וכן יעילות התוסף לאנשים שכבר חולים במחלות לב. מבחינה תאורתית התוסף יכול למנוע מחלות לב. קו אנזים קיו 10 הינו מרכיב הנמצא בגופינו באופן טבעי. תפקידו המרכזי בגוף הינו כקופקטור בתהליכי ייצור האנרגיה בגוף, תהליכים מטבוליים שבסופם נוצרת מולקולת ATP, מולקולה עתירת אנרגיה. מחקרים הראו כי עם הגיל יורדת רמת האנזים בגוף, ולכן, רקמות הזקוקות לאנרגיה במיוחד, כגון הלב, מערכת החיסון ומוקוזת מערכת העיכול, נמצאים בחסר. נתינת תוסף זה חשובה בהרבה מצבים: כשל המערכת החיסונית (כמו באיידס), סרטן, דלקת חניכיים, כיבי קיבה, השמנה, פעילות גופנית גבוהה, ניוון שרירי, אלרגיות וכן מחלות לב. נמצא כי רמות האנזים נמוכות אצל חולים שלקו בשבץ, וכן נעשו מחקרים קליניים שהראו שיפור במצב חולי לב עקב נטילת התוסף. קשה לי להמליץ לך על התוסף, מכיוון שאינני מאמינה בהמלצה גורפת לכול אחד ליטול תוסף זה או אחר - תלוי מה הרקע שלך, בן כמה אתה, מהו אורח חייך ועוד. אם בכול זאת אתה מעוניין להוציא ממיטב כספך על מוצר זה, כמניעה הייתי ממליצה 30 מ"ג ליום, חשוב ליטול עם ארוחה שומנית כדי שהספיגה תהיה יעילה, וכן מומלץ שהתוסף יבוא בכמוסת סופטג'ל ולא קפסולה, גם כן לספיגה טובה. שים לב שאתה קונה קו אנזים קיו 10 ולא קיו 10 ללא הקו אנזים. אם כול הקריטריונים נמצאים - לא משנה איזו חברה זו. יום טוב!

26/02/2003 | 12:32 | מאת: יוני

ומה עם שמן דגים (אומגה 3) או כמוסות שום ? האם גם אלה עוזרים לתפקוד הלב ולמניעת מחלות לב ? אני בן 35 בריא תודה לאל תודה

מנהלי פורום נטורופתיה