שתי שאלות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/02/2003 | 17:08 | מאת: רון

23/02/2003 | 17:19 | מאת: רון

שלום בנות שתי שאלות הפעם מקווה שתוכלו לעזור 1. באיזה טמפרטורה מתקלקלת פרוביוטיקה (משאלה של אמהות שרוצות להוסיף אבקה לחלב חם או משקה חם אחר). 2. מה בדיוק גורם לליחה בחלב, הדרים, סויה וכו' האם זה מרכיב כלשהוא

25/02/2003 | 00:33 | מאת: רויטל ברמן

שלום רון, 1. פרוביוטיקה זה שם כללי להרבה מוצרים שונים אשר לכל אחד כללים אחרים. כיום ישנם למשל מוצרי פרוביוטיקה אשר קופסלו באופן כזה שמאפשר להם להשמר גם אחרי פתיחה מחוץ למקרר. בנוסף, ישנם כמה סוגים של חיידקים פרוביוטיים ויש גם הבדלים בין החיידקים עצמם. במילים אחרות - כדאי שתשאל לגבי המוצר עליו אתה מדבר בחברה אשר יצרה אותו. בגדול, הרתחה ללא ספק מפסטרת את החלב מהחיידקים. רצוי לפזר את הכמוסה בחלב כאשר הטמפרטורה שלו מספיק נמוכה ע"מ שהילד כבר ישתה ממנה, ולא לפני (בטמפרטורה זו החיידקים בהחלט שורדים). 2. מזון חומצי (או מזון שגורם לחומציות) גורם למערכת להתגונן ע"י שחרור ליחה: בשר, חיטה, ביצים, פירות הדר כתומים, סוכר ופחמימות מזוקקות, שמנים מזוקקים, שומן מוקשה ועוד. הליחה יכולה להיות גם תגובה חיסונית למזון אלרגני. ע"פ רב תגובה אלרגית למזון הוא לחלבון קשה-עיכול אשר לא תמיד מתפרק בשלמותו במעי לחומצות אמינו ואז נספגים לדם פפטידים (שרשראות חלבוניות קצרות) אשר הגוף מגיב אליהם כאל גורם זר (הרי גם חיידק הוא מעיין פפטיד חלבוני). התגובה החיסונית גורמת לשחרור ריר/ליחה.

מנהלי פורום נטורופתיה