אורז

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/02/2003 | 17:55 | מאת: הילה

שלום לכן ותודה על הפורום הנפלא האם יש הבדל בין סוגי האורז השונים כמו אורז פרסי,בסמתי, תאילנדי ריזוטו וכו' והאם הם נחשבים "למלאים" ???

22/02/2003 | 21:18 | מאת: לילך נהרי

הילה שלום רוב סוגי האורז יכולים לבוא בצורה המלאה שלהם או לא. הצורה המלאה היא בעצם המעטפת של הדגן שלא הוסרה. אותה מעטפת עשירה בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים כול כך חשובים לבריאות האדם. בדרך כלל רשום על גבי השקית אם האורז מלא או לא, ואם לא - אפשר לראות לפי צבעו החום מחוספס של האורז שהוא מלא שבוע טוב!

23/02/2003 | 10:46 | מאת: רויטל ברמן

תוספת קטנה, ישנם הבדלים בין סוגי האורז בעיקר בטעם, מרקם וכו'. האורז הבשמתי לדוגמא טעים וקל יותר לעיכול מהאורז הפרסי (מלאים, כמובן), האורז העגול/ריזוטו סופח יותר נוזלים ונוטה להיות "דייסתי" ולכן מתאים לסושי, אורז הבר הוא כלל לא אורז אלא דגן אחר. הכי כיף לגוון :-)

מנהלי פורום נטורופתיה