ויטמין סי למעשנים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/02/2003 | 10:55 | מאת: טלי

שלום רב, בעלי מעשן מעט, אך נמצא כמה פעמים ביום בסביבה רווית עשן מעשנים, כמה ויטמין סי ביום עליו לקחת? האם יש תוסף מזון אחר שאתם ממליצים לו לקחת? בתודה מראש טלי

23/02/2003 | 00:03 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

שלום! ויט' C הינו אחד ממרכיבי האנטי אוקסידנט וישנן פורמולות המכילות את הכל. עדייף פורמולה מאשר מרכיב אחד ויחיד וחזק. כך הסינרגיה גדולה יותר! רק בריאות!

23/02/2003 | 10:43 | מאת: רויטל ברמן

כמו שיואל אמר - פורמולה של אנטי אוקסידנטים הכוללת ויטמין C, E, סלניום, ביופלבנואידים וכו' היא נהדרת. 1-2 כמוסות ביום רק יעשו לו טוב, אבל אל תשכחי שאת הריאות זה לא ינקה לו...

23/02/2003 | 10:49 | מאת: לילך נהרי

23/02/2003 | 10:54 | מאת: לילך נהרי

נעשה מחקר גדול על מעשנים ונטילת בטא-קרוטן, אחד מויטמיני נוגדי החימצון. בתיאוריה ויטמין זה אמור היה לנטרל את נזקי העישון ולגרום לכך שאילו שצורכים אותו יהיו בפחות סיכון לחלות בסרטן הריאות. התוצאות היו מדהימות! הקבוצה שצרכה ויטמין זה חלתה יותר ויותר מהר בסרטן ריאות! הסיבה לא ברורה, אבל ברפואה הסינית יש הסבר פילוסופי: מרכיב מנוגד למרכיב אחר, כשהוא בקיצוניות, הוא הופך למרכיב המנוגד. לדוגמא: קרח כול כך קר עד שהוא שורף כמו אש. הבטא קרוטן, בכמויות הלא טבעיות שבהן הוא ניתן כתוסף עשה את הפעילות ההפוכה - עודד תאים סרטניים. המסקנה - בריאות לא באה בבקבוקים. נטילת תוספים להשקיט מצפון רע לא תעזור. חבל שהחיים לא יותר פשוטים...

מנהלי פורום נטורופתיה